Саджаємо тюльпани в березні: головні секрети яскравої весняної клумби

Розповімо, як поливати, удобрювати і саджати цибулини навесні, щоб отримати величезні квіти.

Початок весни асоціюється з квітами і першими сонячними променями. Одними з найперших розквітають первоцвіти, а за ними тюльпани. Зазвичай ці рослини висаджують восени, але можна це зробити і навесні. Як і коли можна садити тюльпани в березні – дуже цікаві питання для тих, хто хоче створити шикарну клумбу.

Висаджуємо тюльпани: основні правила

Зазвичай цибулини саджають в жовтні після трьох місяців відпочинку. Якщо це не вдалось зробити, то можна відкласти роботи на березень. В цьому випадку потрібно знати, коли висаджувати цибулини тюльпанів навесні.

Важливою мовою для росту квітів є температура і погода. Тому цибулини саджають у відкритий грунт тільки після того, як повітря прогріється, а нічна температура буде стабільно вище нуля. Також важлива температура грунту. В даному випадку слід дочекатись поки земля не прогріється до 9-10 градусів. Так цибулина не замерзне і дасть здорові пагони зелені.

Спеціалісти рекомендують планувати роботи з квітами на 3 декаду березня або на 1 декаду квітня. Такі строки підійдуть для робот з ранніми сортами квітів. Пізні сорти тюльпанів можна висаджувати до червня.

Як правильно садити тюльпани навесні?

Якщо потрібно висадити цибулини навесні, то варто знати кілька правил і заборон, щоб через 3 тижні з’явились перші бутони. В першу черг потрібно підготувати ділянку. Почва повинна бути супіщана або суглинна, некисла. Земля перекопується і в неї вносяться добрива – перепрілий компост, гумус, деревна зола. Також можна використовувати мінеральні добрива.

Далі потрібно підготувати цибулини. Для цього проводиться загартовування в холодильнику. Цибулини викладаються в холодильник на ніч. Також посадковий матеріал очищується від сухого лушпиння.

Як правильно садити тюльпани навесні:

  • Тюльпани заборонено висаджувати у важкий грунт або у дуже мокрий. Рослини вигнуться в пошуках сонячних променів, а листя і квіти будуть слабкими.
  • Тюльпани саджають у лунки глибиною 10-15 см. Відстань між ними повинна бути не менше 10 см. В кожну лунку засипається річковий пісок. Для цього достатньо кількох столових ложок. Він слугуватиме дренажем.
  • Цибулини викладаються гострою частиною вгору і засипаються грунтом. Після цього їх потрібно полити чистою водою. Ділянка з квітами вирівнюється граблями.
  • За необхідності грядку поливають. Після появи перших ростків грунт регулярно рихлять і прибирають бур’ян. При поливі квітів важливо не заливати їх, а зробити так, щоб верхній шар грунту був вологим.

    Джерело

    Новости Харькова