Під час Конгресу місцевих та регіональних влад у Львові обговорили оборону держави та майбутнє в ЄС

Начальник ХОВА Олег Синєгубов долучився до засідання Конгресу місцевих та регіональних влад у Львові, яке відбулося за участі Президента України Володимира Зеленського.

Як повідомив заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба, на засіданні були присутні 93 члени Конгресу, зокрема 50 очільників міст, сіл і селищ. На онлайн-зв’язку перебували 1619 членів Конгресу.

У заході також узяли участь: Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, члени уряду та голови обласних адміністрацій. В онлайн-режимі виступили європейські та американські чиновники.

Відкриваючи засідання, Президент зазначив, що Україна має рішення про початок переговорів щодо вступу до Євросоюзу, і це – інституційний доказ, що наша держава буде членом ЄС.

«Наступного року маємо опрацювати разом із Євросоюзом предметні деталі, рамки для переговорів і почати процес повної інтеграції державних інституцій, правових норм і реалій життя до стандартів Євросоюзу. Це не лише законодавча робота щодо законів і правил, а й робота щодо реалій нашого життя, які мають бути такими, щоб справді відчувалося, що Україна готова до вступу. Це спільне завдання всіх в Україні, хто працює в системі державної влади та місцевого самоврядування», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент також акцентував, що головне завдання зараз – це оборона України. Тож на місцевому рівні також має бути зроблено все заради перемоги – від підходу до виділення коштів і до інших важливих для суспільства питань.

«Хочу зараз звернути увагу кожного й кожної, що життя держави, життя будь-якої громади, життя кожної людини є тим самим життям України. Життям, яке ми маємо захистити від агресії росії», – додав він.

Глава держави наголосив, що захист України – це обов’язок кожної й кожного, зокрема й тих, хто зараз не перебуває на фронті.

У межах нового формату засідання Конгресу місцевих та регіональних влад відбулося інтерактивне спілкування з представниками місцевої влади. Раніше на сайті Конгресу було розміщено перелік питань, які порушувалися на попередніх засіданнях Конгресу та його президії. Понад 900 голів громад шляхом голосування визначили найважливіші та найактуальніші питання. На сьогоднішньому засіданні Конгресу голови громад особисто озвучили перед профільними міністрами ті питання, які набрали найбільшу кількість голосів.

«Головне завдання сьогодні – оборона держави та захист майбутнього, в якому Україна є членом ЄС! На місцевому рівні також має бути зроблено все заради перемоги – від підходу до виділення коштів і до інших важливих для суспільства питань. Саме на цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський. Питання, які обговорили: відбудова й партнерство між регіонами та міжнародними організаціями; посилення обороноздатності; захист об’єктів критичної інфраструктури; підтримка ВПО, допомога бізнесу та підприємництву; безпека освітнього процесу. Такі заходи забезпечують безперебійну комунікацію кожної громади із центральною владою та вирішення нагальних питань на місцях», – зазначив Олег Синєгубов.

Джерело

Новости Харькова