Набори для самозамісу рідин: основи вибору

Рідину для електронних сигарет можна готувати самостійно. Такий спосіб дає змогу отримати заміс, який буде повністю відповідати вашим вподобанням, і суттєво зекономити кошти.

Готові набори для самозамісу: особливості та переваги 

Набори «зроби сам» як і готові рідини діляться на дві основні групи:

  • набори для самозамісу сольового розчину для под системи;
  • набори для приготування органічних рідин для електронних сигарет та вейпів.

Різниця між ними полягає у концентрації нікотину. У сольових наборах вона істотно вища.

Обираючи набір для приготування рідини слід звернути увагу на об’єм продукту. Зазвичай конструктори на основі сольового нікотину мають зручний компактний формат. Набори для самостійного замісу органічних сумішей продаються у більших об’ємах.

Також для курців електронних сигарет велике значення мають такі критерії:

  • концентрація нікотину у рідині;
  • співвідношення Vg\Pg‍ (рослинний гліцерин/пропіленгліколь)
  • смак та аромат.

Споживачі, які переходять з традиційних цигарок на електронні варіанти, зазвичай віддають перевагу високій концентрації нікотину. Люди, що звикли до вейпів, нерідко поступово зменшують кількість нікотину в рідині, доводячи її до мінімальної. Використання наборів для самозамісу дає можливість самостійно визначати концентрацію нікотину у суміші.

Від співвідношення Vg\Pg‍ значною мірою залежать ваші відчуття під час паління. Пропіленгліколь як компонент суміші — це низькощільна рідина, у якої відсутні смак та запах. Водночас саме вона спричиняє так званий «удар по горлу» та відповідає за насиченість смаку. Рослинний гліцерин є в’язкою солодкою рідиною. Його основна функція — продукування пари. Чим більший відсоток Vg, тим густіше та інтенсивніше випаровування буде під час паління.

Для потужних електронних девайсів найчастіше обирають значення Vg\Pg‍ — 70/30. Такий варіант забезпечує помірний удар по горлу та велику кількість пари.

Найуніверсальніша пропорція, яка підходить і для под системи, і для інших пристроїв, це показники 50/50. Такий збалансований склад генерує достатню кількість пари та відчутний удар по горлу.

Ринок готових наборів для самозамісу пропонує величезне різноманіття смаків та ароматів. Поціновувачі традиційних цигарок часто обирають смак та запах тютюну. Ті, хто хоче спробувати нові відчуття, мають можливість купити набори з різними смаковими добавками. Зокрема, вони можуть відтворювати смак та аромат фруктів та ягід, солодощів, чаю, кави та інших напоїв, м’яти, троянд тощо.

Як приготувати суміш для електронної сигарети

Набори для самозамісу мають базовий набір компонентів, в який входять: гліцерин, пропіленгліколь, нікотиновий бустер, ароматизатор. Вони знаходяться в окремих ємностях і не взаємодіють між собою. Тому навіть при тривалому зберіганні ці речовини не втрачають своїх властивостей, як це трапляється з готовими рідинами.

Процес змішування суміші дуже простий. Достатньо змішати всі складники у найбільшому флаконі, збовтати і залишити на кілька днів для досягнення концентрованого смаку. Однак суміш вважається готовою вже через 15 хвилин.

Великою перевагою готових наборів для самозамісу є можливість готувати суміш з потрібним рівнем міцності шляхом регулювання об’єму доданого нікотину. Для цього потрібно купувати продукти, де нікобустер продається в окремому флаконі.

Великий вибір наборів «зроби сам» на будь-який смак пропонує спеціалізований інтернет-магазин Vape Shop Easy. Зручний каталог та досвідчені консультанти допоможуть вам обрати оптимальний варіант.

Новости Харькова