Мавп-музикантів із саду Шевченка відправили на ремонт

Коли фігурки мавп повернуть, поки невідомо.

Мавп-музикантів з музичного фонтану у саду Шевченка відправили на технічне обслуговування.

Загалом відновити планують 13 фігурок тварин. Про це розповіла Суспільне Харків речниця «Харківзеленбуду» Ірина Сайко.

За її словами, ремонтувати фігурки підприємство буде власними силами. Коли мавп-музикантів повернуть на місце, поки фахівці прогнозів не дають. Нині у Харкові продовжують готувати фонтани до нового літнього сезону, розказала Сайко

Днями Харківська міська рада повідомила, що працівники СКП «Харківзеленбуд» відкрили фонтан з мавпами в саду ім. Шевченка. Взимку водограй накривали спеціальною захисною конструкцією. У понеділок її розібрали і почали готувати фонтан до роботи.

Нагадаємо, фонтан з 13 мавпами в саду Шевченка відкрили на День міста 23 серпня в 2019 році. На водограй витратили майже 51 мільйон гривень. Після того, як його відкрили, стало зрозуміло, що фонтан варто накривати навісом взимку.

Автором чотириярусної скульптури з мавпами і фонтаном в саду Шевченка став турецький скульптор Сукру Еренлер. 13 мавп він робив з весни 2019 року в майстерні в Анкарі.

Як писав KharkovNEWS.info, за збереження клумби та “фонтану з мавпами” в Харкові заплатять 400 тисяч гривень. Купол для фонтану обійдеться майже у 8 разів дешевше ніж планували два роки тому.

Джерело

Новости Харькова