МАФи та покинуті автівки у Харкові планують прибрати за чотири мільйони гривень

Комунальне підприємство оголосило тендер.

У місті демонтують незаконно встановлені МАФи, паркани та приберуть покинуті автівки.

Наприкінці березня комунальне підприємство «Сучасне місто» оприлюднило у системі публічних закупівель ProZorro тендер щодо придбання послуги з демонтажу об’єктів та благоустрою звільненої території. За послугу планують сплатити 4 307 680 гривень. Про це пише Харківський антикорупційний центр.

Аукціон має відбутися 11 квітня. Послугу поставлятимуть до 31 грудня 2024 року. Згідно зі технічною специфікацією, фірма, яка виграє аукціон, має оглянути об’єкти, що підлягають демонтажу, обрати оптимальну технологію для демонтажу та безпосередньо демонтувати такі об’єкти. Демонтувати будуть, зокрема МАФи (малі архітектурні форми), шлагбауми, паркани. Після демонтажу відокремлені конструктивні елементи оглянуть, цілі об’єкти відвезуть на майданчик тимчасового зберігання. На ділянках, де проводитиметься демонтаж, зроблять благоустрій.

Демонтувати планують:

  • поштучні об’єкти (стовпи, дорожні знаки, шлагбауми) — 150 штук,
  • лінійні об’єкти (паркани, огорожі) — 40 штук загальною довжиною 790 погонних метрів,
  • об’ємні об’єкти (МАФи, альтанки, урни, лотки) — 340 штук загальною площею 3500 квадратних метрів,
  • покинуті транспортні засоби — 200 штук.

У ХАЦі зазначили, що комунальне підприємство «Сучасне місто» уперше оголошує такий тендер.

«Раніше підряди на демонтаж самовільно встановлених МАфів проводив департамент територіального контролю та земельних відносин. У 2021 році на такі послуги витратили два мільйони гривень, підрядником було ТОВ «Ветеран-2014», — розповів Антикорупційний центр.

Як писав KharkovNEWS.info, Харків витратить на плитку для тротуарів чотири мільйони гривень. На ремонт доріг і тротуарів запланували 110 283 868 гривень.

Джерело

Новости Харькова