“Куп’янськ? Згубний номер” – військовий аналітик про шанси армії РФ у наступі

 Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко поділився думкою про можливості армії РФ “наступати по всіх напрямках”, зокрема – на Харківщині.

“Російські окупанти сьогодні не мають достатніх для повномасштабного настання сил та засобів”, – заявив Коваленко.

Свою оцінку він пояснив тим, що наступ “по всіх фронтах” потребує значних ресурсів не лише для атак, а й для утримання зайнятої території. Як приклад, він розглянув ситуацію в Запорізькій області, в якій тимчасово окуповані території утримують 30 російських батальйонно-тактичних груп.

Коваленко наголосив на некомплектації практично кожного з підрозділів – з техніки, а інколи й особового складу. Також відзначив нездатність ворога охопити одній БТГр ділянку фронту в 3-4 км, що було б необхідно для наступу “по всьому фронту”. Яскравий доказ такої нездатності – ситуація під Вугледаром.

“Фронт наступу РОВ там становив менш як 10 км, а якщо бути точніше, то основний напрямок – навіть менше ніж 3 км, але на цій ділянці повністю були виснажені та знекровлені майже 9 БТГр, які мали набагато краще обладнання, ніж нинішнє запорізьке угруповання РОВ. Тобто російська армія встановила під Вугледаром антирекорд застосування БТГр, проваливши наступ, не те щоб у співвідношенні 1 БТГр на 1 км, а 3 БТГр на 1 км! так. Навіть не знаю, хто, де і коли міг подібним чином ще ганьбиться… Ах, справді, РОВ 2022-го практично на кожному плацдармі”, – написав Коваленко.

Джерело

Новости Харькова