«Каструлю зніми з голови»: мовний скандал в супермаркеті у Харкові (відео)

У Харкові стався мовний скандал між журналісткою та охоронцем торгової мережі «МЕТРО» через відмову останнього говорити українською мовою, повідомила журналістка Мар’я Уманська.

«Ось так сьогодні мені в супермаркеті «МЕТРО» на Гагаріна порадили «зняти каструлю з голови» за те, що я вимагала спілкуватися українською. Передувала цьому низка подій, які врешті-решт призвели до конфлікту, але це – апофеоз», – йдеться у публікації.

На відео дівчина просить охоронця вибачитися перед нею та її чоловіком. Вона також зазначила, що має право вимагати, щоб із нею розмовляли українською мовою.

https://www.objectiv.tv/wp-content/uploads/2023/09/1.mp4

«Можу на російській говорити, можу на українській, що далі? Нікому нічого я не зобов’язаний. Каструлю з голови зніми», – відповів охоронець.

«МЕТРО» відреагували на пост журналістки: вибачилися та повідомили, що охоронця вже звільнено.

«Компанія припинила співпрацю з охоронцем, принесла вибачення, зі мною звʼязався директор супермаркету, де відбувалися події. Також далі у мене планується спілкування з охоронною фірмою, з якою мережа супермаркетів має контракт. Утім, я вважаю за потрібне написати заяву до поліції за статтею 161 ККУ. І це буде зроблено», – заявила журналістка.

Джерело

Новости Харькова