Ізюмська бібліотека працює навіть у темряві!

Сьогодні Україна воює. Воює на полі бою і в тилу. Поряд з військовими, які героїчно боронять нашу країну від агресора, воюють дипломати, медики, працівники комунальних служб, банківських установ, ІТ-сфери, продавці, вчителі, юристи, волонтери, бібліотекарі… Цей перелік невичерпний, адже кожен українець робить неймовірний вклад у наближення перемоги.

Велика війна показала, що бібліотеки потрібні жителям громад. На деокупованих територіях і в регіонах, які приймають переселенців, є попит на доступну книгу, спілкування, електронні послуги, організацію дозвілля дітей тощо.

Ізюмська центральна міська бібліотека знову розпочала свою роботу майже одразу, як тільки наше місто було звільнено. Не було опалення, меблі поламані, без вікон, але зберіглася значна частина книжкового фонду. Правда він був майже весь на підлозі, але вже тоді до бібліотеки почали повертатися читачі: у купах книг, що лежали усюди, вибирали собі щось почитати. Взимку руки промерзали за декілька хвилин, але ізюмчани все одно йшли до нас за книжками.

Завдяки доброчинцям з усієї України і не тільки значно поповнився фонд центральної бібліотеки, а фонд міської дитячої бібліотеки був створений заново. Значно виросла і кількість користувачів.

Навіть у часи блекауту, коли бібліотечні зали у темряві, читачі приходять зі своїми ліхтариками, вибирають літературу, читають.

Велика вдячність незламним ізюмчанам за їхню витримку, позитивний настрій, відданість книзі. Все це дає і нам, бібліотекарям, натхнення, терпіння і силу працювати, тримати наш інформаційний фронт.

Джерело

Новости Харькова