Головні новини Харкова: над Харківщиною збили “шахеди”, бої за Табаївку

Основні новини поточної доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

10:06

Над Харківщиною вночі збили два “шахеди”

“У зоні відповідальності Повітряного командування “Схід” знищено три БПЛА “Shahed-136/131″. Зокрема, два БПЛА противника збиті в Харківській області та один – у Криворізькому районі Дніпропетровської”, – повідомило Повітряне командування “Схід” ПС ЗСУ.

Загалом атаку здійснювали шістьма “шахедами”, уточнив начальник ГУНП у Харківській області Володимир Тимошко. Вони летіли в Зміїв.

“Вночі внаслідок ударів по Змієву російськими “шахедами” (шість було використано орками) поранення отримав 51-річний чоловік. Пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури, контактні дроти, троси на залізничному вокзалі, також пошкоджений багатоквартирний будинок”, – написав Тимошко у фейсбуці.

08:38

Щонайменше шість “шахедів” атакували вночі Харківщину – є поранені

“Близько 23:25 окупанти застосували мінімум 6 БПЛА Shahed у м. Зміїв Чугуївського району. Пошкоджене цивільне підприємство та приватні житлові будинки. Зазнали поранень чоловіки 52 та 61 року, перший – госпіталізований, стан середній. Другий отримав допомогу на місці”, — повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Під обстрілами було щонайменше 15 населених пунктів регіону.

08:07

Бої за Табаївку тривають, ворог її не захопив – Фітьо

“Табаївку ворог не захопив. Біля Табаївки тривають бої. Наші захисники намагаються витиснути ворогів на попередні позиції. Тому всі заяви, які робить ворог з приводу захоплення цього малесенького села, вони не відповідають дійсності. Там тривають бої”, — повідомив вранці 30 січня в етері нацмарафону начальник служби зі зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Він також відповів на запитання ведучого про те, навіщо росіянам Табаївка та чому її “захопленню” приділяють так багато уваги так звані російські “військкори” та інші пропагандисти. Детальніше.

Ілюстрація: мапа DeepState07:27

Генштаб повідомив про авіаудари по Харківщині та збиті “шахеди”

“Вночі російські окупанти атакували Україну 35 ударними БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 15 ворожих дронів”, – поінформував у ранковому зведенні Генштаб ЗСУ.

За даними Генштабу, за добу під авіаударами були: Великий Бурлук, Хатнє, Петропавлівка, Піщане, Берестове Харківської області. На Куп’янському напрямку відбили сім атак – біля Синьківки та на схід від Піщаного.

07:00

Вночі над Харківщиною “полювали” на “шахеди”

Вночі над Харківською областю збивали “шахеди”. Тривога через них розпочалася о 22:42. Повітряні сили ЗСУ попередили: “Шахеди” на Харківщині! Рухаються в напрямку Чугуєва”.

Подібне попередження опублікував начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

До півночі захисники українського неба повідомляли про рух ворожих безпілотників над Харківською областю в напрямку до Полтавської. Моніторингові телеграм-канали писали: “Йде бойова робота”. Відбій у Харкові та області пролунав о 00:53. Над територією всієї України дві групи “шахедів”, що залишилися, ще рухалися через Черкаську область до Київської та через Сумську на північ. Відбій загрози БПЛА на всій території країни дали о 01:48.

Джерело

Новости Харькова