Головні новини Харкова 4.05: атака “шахедів”, постраждалі, пожежі

Фото: Василь Голосний

Основні новини доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

09:12

Наслідки атаки ворожих БпЛА на Харків показали правоохоронці

«В ніч на 4 травня збройні сили РФ здійснили запуск БпЛА по Харкову. Під ворожими ударами опинився Основʼянський район міста. Близько 1:00 внаслідок падіння уламків БпЛА зафіксовано влучання у станції технічного обслуговування та складські приміщення. Стались пожежі», – розповіли в Харківській обласній прокуратурі.

Також пошкоджено житлові будинки. Постраждали чотири людини. У трьох жінок — гостра реакція на стрес. 13-річна дівчинка отримала тілесні ушкодження, її шпиталізували.

https://www.objectiv.tv/wp-content/uploads/2024/05/videoplayback-1.mp408:53

9 постраждалих і загибла – Синєгубов проінформував про удари армії РФ по Харкову та області за добу

За даними голови ХОВА Олега Синєгубова, о 01:17 окупанти завдали ударів «шахедами» по Харкову. Внаслідок влучання уламків БпЛА горіли двоповерхова офісна та складська будівлі. А також будівля шиномонтажу. Постраждали 4 людини.

О 14:05 у Харкові внаслідок обстрілу горів приватний дім. Загалом пошкоджені 15 приватних будинків, скління вікон підприємства. Постраждали двоє чоловіків 66 та 77 років. Загинула 82-річна жінка.

Об 11:40 по Чугуєву росіяни вдарили двома ракетами Торнадо-С, а о 12:30 – ракетами С-300. Поранені 3 людини.

«11:40 село Шипувате. На території цивільного підприємства впав ворожий БпЛА. 3 травня 08:00 — 12:00 місто Вовчанськ, відбувся ворожий артилерійський обстріл двох гаражних кооперативів, території колишнього аеродрому, будинків, що розташовані поруч», – додав Синєгубов.

07:49

В Основ’янському районі Харкова за різними адресами сталися три пожежі через атаку ворожих «шахедів»

«Наразі триває ліквідація наслідків ворожих ударів», – повідомили у ГУ ДСНС в Харківській області.

Крім цього, близько 12:00 ворог завдав удару по селу Новоосинове Куп’янського району. Горіла хвойна підстилка на площі 5 га. У селі Липці горів очерет на площі 300 кв. м.

Також вчора вдень через удар авіабомби по приватному сектору сталася пожежа в будинку на площі 100 кв. м.

07:18

9 разів ворог атакував на Куп’янському напрямку та бив з авіації по Харківщині

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили дев’ять атак РФ в районах населених пунктів Петропавлівка та Кислівка Харківської області, а також Андріївка, Стельмахівка Луганської області, повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 06:00.

Авіаційних ударів ворога зазнали населені пункти Борова та Куп’янськ.

Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

06:57

13 «шахедів» збили на Харківщині й Дніпропетровщині

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук вранці 4 травня повідомив, що вночі армія РФ атакувала Україну 13 «шахедами» з Бєлгородської області.

«В результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України знищено 13 ударних БпЛА у Харківській та Дніпропетровській областях», – написав Олещук в телеграмі.

05:34

Кількість постраждалих внаслідок атаки «шахедів» зросла до чотирьох

«Ще одне звернення надійшло від 52-річної жінки. Без госпіталізації», – повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

02:01

Кількість постраждалих внаслідок ударів ворожих «шахедів» по Харкову збільшилась до трьох

Серед постраждалих є дитина, повідомляє мер Харкова Ігор Терехов.

Голова ХОВА Олег Синєгубов уточнив, що поранення отримали 13-річна дитина та жінка. Ще у однієї жінки гостра реакція на стрес. Медики надають всю необхідну допомогу.

01:44

У Харкові – два “прильоти”, є постраждалий

“Два прильоти шахедів по місту, обидва по цивільній інфраструктурі Основʼянського району. На місці одного із влучань – масштабна пожежа. На даний момент відомо про одну постраждалу людину”, – повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

01:14

У Харкові – наліт “шахедів”

Безпілотники атакують місто, починаючи з 0:50. Пролунала серія вибухів.

“Місто під ворожим ударом. Будьте обережні”, – написав мер Харкова Ігор Терехов.

“Ворожі БПЛА в районі міста Харкова. Не покидайте укриття. Нагадую, що знімати роботу наших захисників неба заборонено!” – попередив начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

Перед цим Повітряні сили ЗСУ інформували про залітання ворожих БПЛА на територію області. А о 0:52 в телеграмі ПС ЗСУ написали: “Харків – терміново в укриття”.

Джерело

Новости Харькова