Головні новини Харкова 22 грудня: обстріли, СБУ ідентифікувала злочинців з РФ

Фото: Василь Голосний

Основні новини поточної доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

12:17

Синєгубов прокоментував статтю «Bild» про плани РФ захопити Харків, Дніпро і Запоріжжя до 2026 року

«Ставимося серйозно, працюємо, щоб протидіяти цим намірам. Це комплекс заходів щодо обороноздатності нашої території, звернення уваги на ту обстановку на півночі, де почастішали виходи ДРГ, зокрема, на Вовчанському напрямку вони були зафіксовані. Ворог активними діями демонструє, що йому цікаво, які війська стоять, які є фортифікаційні споруди, які є активні засоби захисту», – сказав голова ХОВА Олег Синєгубов, передає «Суспільне. Харків».

10:12

СБУ ідентифікувала російських злочинців, які вбивали на Харківщині

“Служба безпеки та Національна поліція встановили особи ще трьох російських окупантів, які вчиняли воєнні злочини проти цивільного населення у період захоплення Харківщини. Мова йде про двох військовослужбовців 7-го окремого мотострілкового полку збройних сил рф Віталія Піддубного та Олексія Горбунова, а також Руслана Гончарова – військового з 202-го мотострілкового полку країни-агресора”, – повідомив спікер УСБУ в Харківській області Владислав Абдула. Детальніше.

08:26

Понад 20 населених пунктів Харківщини були під обстрілами

“Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів Харківщини, зокрема: Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп’янського району; Веселе Харківського району; Гатище Чугуївського району. Авіаційних ударів зазнали Синьківка, Петропавлівка Куп’янського району”, – повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Інформації про постраждалих та значні руйнування немає.

07:57

Армія РФ 19 разів атакувала на Куп’янському напрямі – Генштаб

“У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 19 атак ворога в районах Синьківки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ”, – повідомив вранці 22 грудня Генштаб ЗСУ.

На Харківщині за добу авіаудари отримали Синьківка та Петропавлівка.

06:52

Ніч без тривог у Харкові та масований наліт “шахедів” по Києву

У Харкові минула ніч пройшла без повітряних тривог. Інші регіони масовано атакували російські “шахеди”. Перше повідомлення про наліт Повітряні сили ЗСУ опублікували о 20:43 21 грудня.

Безпілотники рухалися з півдня до центру країни. Вже о 21:37 друга група “шахедів” зайшла з півночі – із Сумської області. Після цього кількість безпілотників, які перетинали повітряний простір України за цими двома напрямками, стала зростати. Частина безпілотників – і з півдня, і з півночі – рушила на Київ, частина – у західні області країни. Вже о 23:30 ПС ЗСУ повідомили, що на Київщині працює ППО. Опівночі Київська міська військова адміністрація поінформувала про падіння уламків на житлові будинки в столиці.

Станом на ранок КМВА повідомляє, що уламки впали в трьох районах міста. У Солом’янському виникла пожежа на верхніх поверхах житлового будинку, частково зруйновано стіни та вибито вікна, є двоє постраждалих (один – у лікарні). У Дарницькому спалахнув двоповерховий житловий будинок (без постраждалих). У Голосіївському обійшлося без постраждалих та руйнувань.

Джерело

Новости Харькова