Головні новини Харкова 20.02: авіаудари, двоє загиблих та четверо поранених

Основні новини доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

11:10

На Харківщині вночі збили один ворожий «шахед»

Про це повідомило Повітряне командування «Схід». Також сили ППО ліквідували шість російських БпЛА у Запорізькій області, два – в Дніпропетровській та один – в Полтавській.

10:34

На Харківщині світло повернули 10 тисячам абонентів, але нові обстріли викликали нові відключення

“Ремонтні бригади заживили понад 10 тисяч споживачів, які знеструмлювалися через ворожі обстріли. На жаль, є нові пошкодження електромереж у громадах області. Кількість відключених споживачів уточнюється”, – повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

Також обстрілом пошкоджено газопровід у Богодухівському районі, уточнили в Міненерго. Без газопостачання – багатоквартирний будинок (15 абонентів).

08:51

Близько 25 населених пунктів Харківської області були під обстрілами – Синєгубов

Близько 3-ї години ночі армія РФ обстріляла село Катеринівка Куп’янського району.

“Пошкоджено приміщення будинку культури, закладу освіти, автомобілі, будівля кафе. Постраждалі відсутні”, – повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Близько 21:00 19 лютого удар припав по Липцях, там спалахнули житлові будинки. О 18:45 під обстрілом із РСЗВ були околиці селища Золочів. О 18:40 авіабомбами били по Куп’янську. О 17:45 КАБи скинули на Вільхуватку (її обстрілювали й уранці – близько 10:00, пошкодивши електропідстанцію). Об 11:30 удар припав по фермерському господарству в Олександрівці. О 10:00 били по Куп’янську, о 9:30 – по Вовчанську.

08:41

Двоє загиблих і четверо поранених — наслідки обстрілів Харківщини

“У Вовчанській громаді минулої доби внаслідок російських обстрілів у селі. Зибине загинув чоловік 1959 р. н. У селі Вільхуватка внаслідок авіаудару загинула цивільна жінка”, – повідомив про загиблих за добу начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко.

Також внаслідок російських обстрілів є поранені. Це охоронці підприємства у Вовчанську – чоловіки 1986 та 1987 років народження. А, крім того, двоє мешканців Куп’янська — чоловік і жінка, які постраждали внаслідок “прильоту” КАБ-250.

07:37

Армія РФ завдала авіаударів по восьми населених пунктах і чотири рази йшла в атаку на Харківщині – Генштаб

За даними Генштабу, за минулу добу авіаційних ударів зазнали: Куп’янськ, Старий Салтів, Чорне, Вільхуватка, Табаївка, Піщане, Синьківка та Петропавлівка.

“У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог здійснив 4 безуспішні спроби наступу в районі Синьківки Харківської області“, – зазначили в ГШ.

07:06

Вечірній “проліт” “шахедів” та нічні тривоги через тактичну авіацію

З вечора 19 лютого тривала тривога на Харківщині була пов’язана з активністю російських “шахедів”. Її оголосили о 21:00, коли безпілотники перебували біля адмінкордону Харківщини та Донеччини. БПЛА переміщалися вздовж Харківської області на північ та захід. Паралельно активність виявляла тактична авіація. У результаті відбій дали о 00:12. Але протягом ночі тривогу оголошували ще двічі: з 00:41 до 01:49 та з 04:26 до 05:30. Обидва рази Повітряні сили ЗСУ повідомляли про активність тактичної авіації ворога.

Джерело

Новости Харькова