Головні новини Харкова 1.03: збили 2 “шахеди”, чекають на роботу по літаках РФ

Основні новини доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

11:18

В екопарк під Харковом повернули білих тигрів – два брати. Вони майже два роки провели у міському зоопарку

«І знову приємна новина – до екопарку повернулися двоє білих тигрів. Це унікальні тварини, якими можуть похвалитися не так багато зоопарків світу, та справжні улюбленці наших відвідувачів. Тепер з ними можна знову побачитись на старому місці, у їхніх улюблених вольєрах, які ми відновили після ушкоджень, отриманих страшною весною-2022», – зазначили у пресслужбі парку.

Там зазначили, що тварини вже чекають на зустріч із відвідувачами.

https://www.objectiv.tv/wp-content/uploads/2024/03/GGiFihkpwNQZz9cMAJsv72LyA8kCbmdjAAAF-1.mp411:02

Харківщина — на другому місці в Україні щодо порушень мовного закону

Через порушення мовного закону у 2023 році в Україні зареєстрували понад 3,6 тисячі звернень, з них 516 стосуються Харківської області, повідомляє Опендатабот – сайт, який забезпечує доступ громадян України до державних даних. Детальніше.

Інфографіка: Опендатабот09:37

Під Куп’янськом утворився цвинтар техніки РФ, чекають, коли його поповнять літаки Су

Начальник міської військової адміністрації Андрій Беседін в етері “Еспресо” повідомив про ситуацію на фронті під Куп’янськом.

“Якщо ми кажемо про останні пів року, то фактично жодного кілометра вони не можуть просунутися. Наші хлопці та дівчата дійсно зробили там уже кладовище – і техніки, й живої сили противника”, – сказав Беседін.

Він також зазначив, що на Харківщині чекають на “потужну роботу” по російських літаках Су. Детальніше.

07:57

Росіяни поранили п’ятьох людей на Харківщині та знищували Вовчанськ — поліція

Четверо мешканців Харківської області зазнали поранень під час обстрілів Куп’янського району Харківської області, ще один – у Вовчанську. Про це повідомив начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко. Вовчанськ за добу обстрілювали шість разів, зокрема минулої ночі. Детальніше.

07:35

Росіяни двічі атакували на Куп’янському напрямку – не Синьківку

“В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку сили оборони відбили 2 атаки противника в районах населених пунктів Петропавлівка, Табаївка Харківської області”, –  повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні 1 березня.

Армія РФ завдала авіаударів по Бологівці та Митрофанівці.

07:10

Над Харківщиною збили два “шахеди”

Ніч у Харкові пройшла відносно спокійно – з однією тривогою з 00:35 до 01:13. Її оголошували через ракетну небезпеку.

Увечері 29 лютого Повітряні сили ЗСУ попереджали також про ракетну небезпеку, застосування ворогом балістики та загрозу “шахедів”. Вибухи чули мешканці області близько 20:45 вечора. Про загрозу російських БПЛА мешканців Харківщини попереджали о 21:52 29 лютого, о 22:01 Повітряні сили ЗСУ повідомили, що безпілотник – у Чугуївському районі, летить на південь. А о 22:42 пролунав відбій повітряної тривоги.

Близько опівночі Повітряне командування “Схід” поінформувало, що над територією Харківської області збили два “шахеди”.

Джерело

Новости Харькова