Через російські обстріли пошкоджено обладнання «Харківобленерго»

Обстріл відбувся учора.

У регіоні застосовують графіки погодинних відключень світла та додаткові обмеження споживання електроенергії.

У понеділок 8 квітня через російські обстріли зазнало пошкоджень обладнання на підстанції «Харківобленерго». Окупанти постійно б’ють по електромережах та електрообладнанню, через що люди залишаються без світла. На сьогодні в області знеструмлено майже 17 000 споживачів. Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

«Учора через ворожі обстріли було пошкоджено обладнання на підстанції обленерго. За добу енергетики заживили майже 3000 абонентів. На жаль, через бойові дії є нові пошкодження електромереж та обладнання. Всього через обстріли залишаються без світла 16,7 тисячі точок обліку», — розповіли у Міненерго.

Після російських ударів по критичній інфраструктурі у Харківській області фіксують дефіцит електроенергії, тому ввели графік відключення електрики. За інформацією Міненерго, сьогодні графік діє, крім того, застосовують обмеження споживання електрики. Зараз знеструмлені близько 300 000 абонентів у Харкові та прилеглих районах.

Як писав KharkovNEWS.info, у графіку відключення електропостачання є шість черг, у кожній черзі світло вимикатимуть на сім годин. Знайти графік можна за посиланням тут.

Джерело

Новости Харькова