Бойовику «ЛНР» повідомили про підозру за діяльність під час окупації Харківщини

Колаборант погодився працювати в "управлінні палива".

Андрій Мордовцев, колишній бойовик незаконного військового формування “народна міліція лнр”, погодився працювати на окупантів на Харківщині.

Бойовику заочно повідомили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У тексті підозри, опублікованої на сайті Офісу Генпрокурора України, зазначено, що мешканець міста Старобільськ Луганської області Андрій Мордовцев у часи тимчасової окупації Харківщині в 2022 році добровільно погодився працювати в так званому “управлінні палива, енергетики та вугільної промисловості ВЦА Харківської області”.

2 серпня 2022 року Мордовцев був призначений “и.о. начальника отдела управления топлива, энергетики и угольной промышленности”. На своїй “посаді” він слідкував за додержанням установлених лімітів, норм використання паливно-енергетичних ресурсів адміністраціями підприємств, які були віднесені до зони відповідальності цього управління, здійснював контроль за витратами палива, керував роботами з локалізації та ліквідації аварійних ситуацій на підприємствах, організував проведення випробувань та приймань енергоустановок і мереж у промислову експлуатацію.

Стаття, за якою повідомили про підозру, передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляє Харківській антикорупційний центр, ім’я 49-річного Мордовцева є на сайті “Миротворець”. Там він зазначений як колишній бойовик незаконного військового формування “народна міліція лнр” у званні єфрейтора на посаді командира бойової машини у другому мотострілковому батальйоні.

Як писав KharkovNEWS.info, засудили колишню чиновницю, яка працювала на росіян і втекла до Харкова. Жінка відповідала за житлово-комунальне господарство в окупантів.

Джерело

Новости Харькова