6 червня – День журналіста в Україні

6 червня в Україні святкують День журналіста – щорічне професійне свято працівників засобів масової інформації. У 1992 році саме в цей день Національну спілку журналістів України прийняли до Міжнародної федерації журналістів. Свято встановлено через два роки указом президента України Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи делегатів I Всеукраїнського з’їзду редакторів газет і журналів.

Світ нашого часу заповнений невпинним потоком новин та інформації. Саме журналісти, завдяки своїй професійній діяльності, фільтрують, аналізують та надають значення цій безмежній кількості даних.

В умовах війни в Україні розпочатою рф, ваше вміння донести складні військові питання до широкої аудиторії є незамінним інструментом для підтримки громадськості та формування свідомого ставлення до військових подій. Ваша робота відображає життя, службу та відданість наших військових, і допомагає розуміти їх важливу роль у збереженні безпеки та миру.

Дякуємо вам за вашу відданість та внесок у важливу справу журналістики. Бажаємо вам міцного здоров’я, невичерпної енергії та натхнення у вашій роботі. Будьте безпечними та завжди майте на увазі велике значення вашої професії.

Джерело

Новости Харькова