12 воїнам, які загинули від авіаудару в Харкові, відкрили меморіальну дошку

Фото: MediaPort

В Харкові напередодні вшанували воїнів 5-ї Слобожанської бригади Нацгвардії України, яких російські окупанти вбили в перші дні повномасштабного вторгнення.

“У Харкові вшанували пам’ять 12 нацгвардійців, які загинули внаслідок російського авіаудару в ніч з 4 на 5 березня 2022 року. На фасаді розбомбленої будівлі 5-ї Слобожанської бригади Нацгвардії України встановили меморіальну дошку”, – повідомила пресслужба бригади.

Один із загиблих від того удару – Іван Сидоренко, пише “Медіапорт”. Його брат Володимир – також військовослужбовець цієї частини. Він був на посту поруч із частиною та вижив.

“О 02:32 почув звук літака, який наближався до мене. Встиг тільки по радіостанції крикнути: “Повітря” — і буквально відбігти три метри, поки вже від вибухової хвилі не полетів. Присипало цеглою. І так залишився живий”, – згадує Володимир.

Фото: MediaPort

З-під завалів його дістали побратими. Вони ж повідомили, що брат загинув.

“Майстер-сержант. Я штаб-сержант. Він трошки старший, більше прослужив. Загинув при захисті Батьківщини. Він перебував саме у цій будівлі, на яку прийшлася перша авіабомба”, – розповів Сидоренко.

Джерело

Новости Харькова