Звільнення командувача армії РФ: ISW заявив про серйозні проблеми у ворога

Інститут вивчення війни (ISW) зазначив, що вже колишній командувач 58-ї загальновійськової армії генерал-майор Іван Попов визнав проблеми з контрбатарейною боротьбою та великі втрати окупантів.

Заяви Попова підтверджують висновки Інституту вивчення війни про тактику ЗСУ на знищення всіх військ ворога на півдні.

“Колишній командувач 58-ї загальновійськової армії (ЗВА) генерал-майор Іван Попов заявив у аудіозаписі, що просочився, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу звільнив його за те, що він постійно висловлював невдоволення старшим командирам проблемами на лінії фронту в західній Запорізькій області”, — повідомили у актуальному зведенні ISW.

Аудіозвернення Попова “злив” у мережу депутат держдуми РФ, колишній замкомандувача військами Південного військового округу (ПВО) генерал-лейтенант Андрій Гурульов.

“Попов стверджував, що висловлював занепокоєння “вищому рівню” російського командування з приводу відсутності у Росії засобів контрбатарейної війни, відсутності постів артилерійської розвідки, значних втрат росіян від вогню української артилерії та інших питань”, – повідомили аналітики.

Аудіозапис свого звернення Попов поширив запис серед ветеранів армії, а також командирів та особового складу 58-ї ЗВА.

“Зображення Поповим себе як лідера повстання, незадоволеного МО – навмисно чи ні – помітно нагадує самозображення та риторику фінансиста групи “Вагнера” ​​Євгенія Пригожина, який передував і мав місце під час його збройного повстання 24 червня. Однак відомо, що Попов не має жодних відомих зв’язків із “Вагнером” або Пригожиним”, – зазначили в ISW.

Джерело

Новости Харькова