Зробити видалення бородавки чи жити з нею

Багато людей має бородавки. А все тому, що її збудник – вірус папіломи людини. Він доставляє багато клопотів, і один з неприємних, це поява наростів на шкірі. Багато хто живе з ними та навіть не замислюється на тему видалення бородавок. Але даремна. Адже хоч це і звична річ, і багато хто вважає, що це обов’язкові вікові зміни, нарости не бувають стовідсотково безпечними.

Потрібно, як найменш, перевірити бородавку на різні чинники, щоб застрахуватися від подальших неприємних подій.

  • Наріст може чіплятися за одяг. Це призводить до болісних відчуттів, може кровоточити.
  • Якщо його часто травмувати, може розповсюдитись на більшу частину шкіри.
  • В деяких випадках бородавки змінюються в онкологію.
  • Останній випадок – це найнебезпечніші наслідки. І справа в тому, що попередні як раз і провокують на те, щоб розвинулися змінені клітини. Тому на питання, чи потрібно видаляти новоутворення, відповідь тільки позитивна. Але, звичайно ж, тільки лікар може оцінити всі ризики. І можливо, в деяких випадках запропонує спостерігати, та не чіпати, доки не турбує. 

    Де безпечно зробити видалення бородавки

    Отримати грамотну консультацію, та безпосередньо пройти процедуру видалення новоутворення на шкірі можна в Лазерхауз. Компанія має 70 центрів по всій Україні, тобто в більшості міст. А в деяких ще й по декілька філій. Тому не буде проблемою відвідати фахівця за місцем проживання.

    Центр лазерної косметології спеціалізується на відновленні зовнішньої краси людини. Бородавка – новоутворення, яке має безпосередній зв’язок з нею, навіть якщо інколи залишається прихована одягом. А для того, щоб процедура була безпечна, в Лазерхауз забезпечені всі умови:

    • консультації та процедури проводить лікар-подолог;
    • діагностика проходить з допомогою обладнання, яке збільшує бородавку, і можна роздивитися її докладно;
    • видалення здійснюється сучасними методами;
    • процедура безболісна та не потребує тривалого відновлення шкіри. 

    Ще один фактор, чому в центрі Лазерхауз безпечно робити видалення бородавки – ліцензія та акредитація від МОЗ України. Тобто процедура робиться за медичними правилами та з дотриманням всіх вимог Міністерства охорони здоров’я.

    Саме це дозволяє проводити процедуру двома новітніми способами: видаляти бородавку азотом чи за авторською методикою Лазерхауз. Останній варіант більш щадний, тому що не залишає після себе пухирів, як вплив азотом. Але в деяких випадках можна вдатися тільки до кріогенної деструкції. Тоді поява пухирів – звична річ, і потрібно буде дочекатися, поки вони пройдуть та шкіра вирівняється, як після звичайно опіку.

    Який спосіб видалення бородавок обрати, вирішує лікар спільно з пацієнтом. Записатися на консультацію можна за телефонами сайту Лазерхауз, та прийти за адресою у своєму місті.

    Джерело

    Новости Харькова