«Укренерго» зменшило обмеження з постачання електроенергії у Харкові

Втім погодинні графіки відключень світла діють для 120 тисяч мешканців області.

У Харкові діють обмеження з почастання електроенергії, спричинені наслідками обстрілів росіян об’єктів енергетики. Втім, вони менші, ніж у будні дні.

Про це в етері національного телемаратону повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. 

«Складною ситуація залишається у Харкові, там тривають відновлювальні роботи. Сьогодні диспетчерський центр «Укренерго» також ввів обмеження у цій області, щоби зберегти баланс і дати можливість продовжувати відновлювальні роботи. Ці обмеження сьогодні, у вихідні, є меншими, ніж учора, але тим не менше вони зберігаються», — розповів Кудрицький.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблеми на місяці. Як довго Харків виходитиме з блекауту?

За даними Міністерства енергетики, станом на ранок графіки аварійних відключень не застосовуються. Погодинні відключення діють лише у Харківській області для 120 тисяч абонентів.

«Причина — значні пошкодження обладнання НЕК «Укренерго» та, як наслідок, неможливість передати необхідний обсяг електроенергії», — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Харкові та області вимикатимуть світло у перший тиждень квітня (графік)

29 березня внаслідок бойових дій знеструмились понад 3 тисячі абонентів. В області залишаються знеструмленими 18,3 тисячі домогосподарств у 62 населених пунктах, розповіли у відомстві.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові діють корегуючі графіки відключення електропостачання. Але в них бувають збої через недостатню генерацію електроенергії. Харківську область зараз живлять інші області.

Джерело

Новости Харькова