Судитимуть колишнього мера з Харківщини, який здав місто росіянам

Геннадій Мацегора працює в Росії.

Зрадник знаходиться на Бєлгородщині, його судитимуть заочно.

У Червонозаводському суді Харкова судитимуть колишнього мера Куп’янська Геннадія Мацегору, який здав окупантам місто.

Слідчі встановили, що Мацегора перейшов на бік окупантів у перші дні війни. Уже 27 лютого 2022 року він записав відео для жителів Куп’янська, аби створити враження, що нібито окупанти турбуються про них, і запобігти масовим протестам.

«Посадовець усіляко сприяв російським окупантам у Куп’янську, забезпечуючи їх транспортом, житлом, пальним та їжею. Через його дії територія українського Куп’янська вийшла з адміністративного підпорядкування органів державної влади України», — зазначили у Харківській обласній прокуратурі.

У червні того ж року Мацегора підписав протокол про створення так званої «тимчасової цивільної адміністрації Харківської області».
 
Обвинувальний акт щодо Мацегори складений за ч. 1 і 2 ст. 111 і ч. 2 ст. 28 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі. Мацегора перебуває на території Бєлгородщині, він оголошений у розшук. Тому судити його будуть заочно.

Як писав KharkovNEWS.info, українські слідчі заочно оголосили Мацегорі підозру у держзраді 9 червня 2022 року.

У липні 2022 року мера Куп’янська Мацегору заарештували росіяни. 

Після деокупації більшої частини Харківської області Мацегора зник і довгий час не з’являвся на публіці. Але улітку 2023 року він «сплив» серед засновників спорткомплексу ігрових видів спорту «Гєоргієвскій» у невеликому місті Бєлгородської області, Старому Осколі. На початку 2024 року він був названий директором цього СК.

Джерело

Новости Харькова