У Харкові обіцяють створити програму відновлення

Виконком прийняв рішення про розробку програми.

У міськраді обіцяють залучити до розроблення проєкту програми громадськість.

На засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради ухвалили рішення про розробку програми комплексного відновлення міської територіальної громади. Йдеться про реконструкцію зруйнованих за час повномасштабної війни будівель. 

«Мета програми — забезпечити формування та реалізацію заходів комплексного відновлення території, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф, на виконання Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження порядку розроблення, проведення громадського обговорення, погодження програм комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) та внесення змін до них», — розповіли у міськраді.

При розробці проєкту програми за основу візьмуть інформацію та пропозиції від департаментів, управлінь, відділів, служб міськради та врахують думку громадськості. Також у розробці візьмуть участь фахівці підприємств, установ та організацій, серед них будуть представники закладів вищої освіти.

У Харківській міській раді пообіцяли, що пройде громадське обговорення проєкту програми. Ніяких термінів щодо завтержденя цього документу не надали.

Як писав KharkovNEWS.info, за попередніми підрахунками, для відновлення Харкова на сьогодні потрібна сума у розмірі 9,5 мільярдів доларів. Це кошти на відновлення житлових будинків, енергетичної інфраструктури, адміністративних будівель, шкіл, дитячих садків і лікарень. Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що Харків не має таких коштів, тому просить допомоги у партнерів. 

Джерело

Новости Харькова