«Втрат території на Харківщині немає» — Олег Синєгубов

Зранку 10 травня ворог розпочав контрнаступ на кількох напрямках.

Російські окупанти продовжують обстрілювати прикордонні території Харківської області.

Зранку 10 травня ворог намагався просунутися по кількох напрямках: у прикордонних селах Липецької та Вовчанської громад. Українські захисники відбили російські атаки, втрат територій немає. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

«Ворог розпочав, так би мовити, нову хвилю наступальних дій на півночі Харківщини. Це населені пункти Харківського та Чугуївського районів. Це Вовчанський напрямок, зокрема. Так, дійсно, наші бойові бригади зустріли ворога вогнем. Усі наступальні атаки відбиті. Втрат територій не допущено наразі. Ці прикордонні населені пункти знаходяться фактично в одному-двох кілометрах від кордону з Російською Федерацією. Наразі там відбуваються активні бойові дії. Тому, звичайно, по цьому напрямку, враховуючи те, що ворог б’є виключно по цивільній інфраструктурі, ми закликаємо людей евакуюватися», — сказав Синєгубов.

У прикордонних населених пунктах тривають активні бойові дії — російські військові можуть заїжджати на певну територією, там відбуваються бої, захисники знищують ворога. Порівнювати ситуацію із початком повномасштабної війни не можна, оскільки Харківщина підготовлена по-іншому. Усі наступи росіян на півночі та сході станом на зараз відбиті.

«Не можна порівнювати із 24 лютого 2022 року, такого вже ми не прогнозуємо. На це сил немає, і зовсім по-іншому вже підготовлена Харківська область. Так, дійсно, всі, у тому числі фортифікаційні споруди, які ми будували, вони всі наразі використовуються нашими військовими за прямим своїм призначенням, і ворог те, що зараз може, — лише атакувати певними такими невеликим, умовно кажучи, групами, їх можна називати диверсійно-розвідувальними або іншими, і випробовувати позиції наших військових, і вони завжди натикаються на супротив, вогонь у відповідь. І наразі, так, дійсно, усі штурмові дії по півночі нашої території, по східному напрямку так само були відбиті», — зауважив Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, уночі 10 травня російські військові спробували прорвати оборону української армії та розтягнути лінію фронту у Харківській області. Вони заходили одночасно на Вовчанському та Липецькому напрямках. За інформацією військового експерта Юрія Бутусова, на даний час ворог захопив чотири села у Липецькій громаді — Стрілеча, Красне, Пильна та Борисівка та спробував закріпитися на околиці Вовчанська.

Джерело

Новости Харькова