В Ізюмі збільшилися випадки травмувань від підриву на мінах

В місті Ізюм на Харківщині залишається дуже велика мінна небезпека.

З моменту деокупації нашого міста до Ізюмської центральної міської лікарні «ПІЩАНСЬКОЇ БОГОМАТЕРІ» госпіталізовано з мінно-вибуховою травмою більше півсотні мешканців нашої громади.

Не нехтуйте попередженнями про мінування. Закликаємо усіх бути дуже уважними і обережними. Не відвідуйте лісів, полів, берегів водойм, не виходьте на узбіччя доріг. Утримуйтеся від відвідування цвинтарів та інших неперевірених саперами територій.

У разі виявлення будь-якого предмета схожого на вибухонебезпечний у жодному разі не можна торкатися його, намагатися перемістити чи розібрати. Необхідно відійти на безпечну відстань та викликати спеціалістів ДСНС або повідомити Нацполіцію за телефонами 101 та 102 відповідно.

Також у місті Ізюм діє обмеження на відвідування місць поховання. Через високу мінну небезпеку на територіях регіону під час Великодніх свят заборонено відвідування кладовищ.

Відповідне рішення ухвалили 28 березня в ході засідання Ради оборони Харківської області та Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Джерело

Новости Харькова