Територіальні успіхи ЗСУ та точний удар по російській дивізії: дані ISW

Минулої доби ЗСУ продовжували успішний контрнаступ, повідомив Інститут вивчення війни. Також Сили оборони вдарили точно в ціль у районі Кремінної.

“Українські сили продовжували контрнаступальні дії як мінімум на трьох напрямках і 14 червня досягли успіхів. 14 червня заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що українські війська просунулися від 200 до 500 метрів на невстановлених ділянках Бахмутського фронту і від 300 до 350 метрів на Запорізькому напрямку”, – поінформував Інститут вивчення війни в актуальному зведенні.

Також, посилаючись на дані як українських, так і ворожих джерел, аналітики зазначили, що бойові дії тривали у західній частині Донецької області. Найбільш активно – у районі Макарівки (на південь від Великої Новосілки) та у західній частині Запорізької області на південь від Оріхова.

Ілюстрація: мапа ISW

Крім подій на півдні, приємні новини надходять і зі східного фронту – щоправда, поки що з ненадійних російських джерел. За їхніми даними, вивченими аналітиками ISW, в районі Кремінної українські сили успішно “демілітаризували” дивізію окупантів, що затрималася перед виступом.

“Російські джерела стверджували, що українські сили завдали удару по дивізії 20-ї загальновійськової армії (Західний військовий округ) в районі Кремінної Луганської області, що очікувала виступу командувача 20-ї САА, що викликало типове невдоволення блогерів з приводу російських командирів”, – відзначили у зведенні Інституту вивчення війни.

На цей час Інститут вивчення війни ще не зміг визначити, про яку саме дивізію 20-ї армії (144-у чи 3-ю мотострілецьку) йдеться.

Джерело

Новости Харькова