Розстріл поліцейських: затримали нападників, один із яких вчився у харківському виші

Причетних до розстрілу патрульних затримали на Одещині.

Затримано двох військовослужбовців, причетних до розстрілу поліцейських у Вінницькій області.

Двох військовослужбовців затримали в селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Як повідомили в Офісі Генпрокурора, із затриманими проводяться слідчі дії.

«Їм готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів», — йдеться в повідомленні.

Зловмисники затримані за силової підтримки спецпідрозділу КОРД, написав у Facebook голова Нацполіції України Іван Вигівській.

Нападники — двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисника.

Поліція встановлює обставини події та мотиви злочину.

За фактом нападу слідчі розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України — Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Санкція статті передбачає до довічного позбавлення волі.

Раніше на території Вінницької області виявили автомобіль, на якому переміщувалися розшукувані чоловіки. В його багажнику були боєприпаси, які відносяться до військового майна.

Нагадаємо, 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль у якому перебували двоє чоловіків. Зловмисники відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний правоохоронець, а його напарник поранений.

Як писав KharkovNEWS.info, ймовірний учасник вбивства поліцейського на Вінничині вчився у харківському виші. Віталій Василаке за даними ЗМІ вчився у ХНУВС ім. Івана Кожедуба.

Джерело

Новости Харькова