Російських сил у Вовчанську немає, обстріли РФ тривають: що відомо про ситуацію на північному прикордонні Харківщини

За інформацією: Суспільне Харків.

Евакуація людей у Вовчанській громаді, 10 травня 2024 року. Поліція Харківщини

У прикордонному Вовчанську з 9 травня тривають масовані обстріли РФ, російських військ у місті немає.

Про це Суспільне Харків 10 травня розказав начальник сектору реагування патрульної поліції Чугуївського ВП № 1 Олексій Харківський.

9 травня ввечері почалися масовані обстріли міста Вовчанська, до ночі трохи стихли, а зранку знову почалися масовані обстріли міста і населених пунктів поряд.

Олексій Харківський. Суспільне Харків

"Це має вигляд як повна руйнація нашого міста, його знищення. За добу було застосовано, ймовірно, кілька сотень ударів артилерією, мін, прилетіли десятки КАБів. Ворожих сил у місті немає. В місті було не спокійно, тому ми рекомендували людям евакуюватися або перебувати в укриттях, але коли прилітає КАБ, на жаль, не обходиться без жертв. Сьогодні є загиблі й поранені", — сказав Харківський у коментарі.

Тамаз Гамбарашвілі. Суспільне Харків

Начальник Вовчанської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі говорить, що ситуація у Вовчанську вкрай важка.

"Ми й так потерпали від постійних обстрілів країни-агресора, але сьогодні о третій ночі почався масований обстріл міста й інших населених пунктів вздовж кордону. Тому задля безпеки населення ми організували евакуацію. Основна частина жителів евакуювалися самостійно на власних авто, а ті, хто не може виїхати сам, ми евакуюємо разом із поліцією і волонтерами", — говорить очільник МВА.

За його словами, станом на 9 травня у Вовчанську перебували близько трьох тисяч людей: "Поки порахувати, скільки людей виїхали складно, бо з 5 ранку люди виїздять власним транспортом. За сьогодні разом із волонтерами ми евакуювали більш як 150 людей. Евакуація триває, заявки надходять".

Жінка поранена, чоловік загинув, понад 150 людей виїхали: яка ситуація у прикордонній Липецькій громаді на Харківщині

Новости Харькова