Росіяни вбили мешканця Вовчанська на Харківщині (оновлено)

Ще двое людей зазнали поранення.

Росіяни завдали удар по Вовчанську планерувальним боєприпасом.

Сьогодні близько 8:15 росіяни обстріляли місто Вовчанськ, пошкоджено багатоповерхівку.

За даними пресслужби Нацполіції Харківщини, внаслідок обстрілу зруйновано третій підʼїзд дев’ятиповерхового будинку. У другому підʼїзді частково зруйновано дах.

«Двох мешканців деблокували з квартири. Поранення отримала жінка 1963 р.н. та чоловік 1979 р.н. 60-річний чоловік, який порався в своєму городі, внаслідок обстрілу загинув», — розповіли в поліції.

Як розповів начальник слідчого управління Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов, влучань було два: в будинок та город. Одну з мешканок багатоповерхівки врятували сусіди.

«Жінці 61 рік, вона отримала уламкова поранення та забій суглоба. Спустити її з дев’ятого на сьомий змогли люди, які також були всередині. А далі сходами постраждалу несли на руках поліцейські та цивільні. Зараз вона в лікарні, її стан середньої важкості», — написав Болвінов у Facebook.

Місця влучань у Вовчанську. Фото: Сергій Болвінов/Facebook

На місце події прибули поліцейські, рятувальники, медики. За попередніми даними, військові рф завдали удар уніфікованим міжвідовим планерувальним боєприпасом УМПБ.

UPD: 13:07 Кількість жертв зросла до двух загиблих. За даними прокуратури отримали поранення жінка та чоловік. Обом постраждалим 61 рік.

За іншими адресами внаслідок ударів по місту загинули двоє чоловіків 50 та 84 років.

За попередніми даними, ворог бив по місту авійаційним керованим боєприпасом та з РСЗВ.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, уночі росіяни обстріляли Харківський район, людина опинилась під завалами. Обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів області.

Фото: Нацполіція Фото: Нацполіція Фото: Нацполіція Фото: Нацполіція ПопереднійНаступний

Джерело

Новости Харькова