Прикордонники не фіксують збільшення російської армії на кордоні Харківщини

В області посилюють фортифікації та оборонні споруди.

Останнім часом прикордонники фіксують диверсійні групи РФ тільки на Сумщині, на Харківщину вони не заходять.

У прикордонних районах Росії, що межують із Харківською областю, немає чисельності російських військ, необхідних для повторного вторгнення на територію України. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«По той бік кордону, на щастя, ми не фіксуємо, що Росія нарощує свої сили або має ті необхідні сили та засоби для того, щоб здійснити повторне вторгнення, яке могло б там досягти якоїсь стратегічної мети. Але, звісно, не можна ніколи виключати, що в будь-який момент ворог може спробувати здійснити дії для тактичних дій, тому нарощення в оборонному відношенні цього напрямку і по Сумщині, і по Чернігівщині, і по Харківщині воно продовжується», — зауважив речник Держприкордонслужби.

Аби не допустити повторного наступу, саме на Харківщині, Сумщині та Чернігівщині посилюють оборонну здатність.

Нагадаємо, останнім часом росіяни та численні пропагандистські пабліки розганяють інформацію про загрозу нового наступу, дають інструкції з евакуації. Спочатку мешканців Харкова закликали виїхати до 15 квітня, тепер до 22 квітня. Подібні повідомлення приходять у месенджерах.

У Центрі протидії інформації, у ХОВА та Харківській міській раді наголошують: зараз немає загрози для евакуації, а дезінформація в мережі — це частина інформаційної війни росіян.   

Джерело

Новости Харькова