Представники Expertise France оглянули масштаби руйнувань Ізюмської лікарні

Заступник начальника ХОВА Михайло Харнам разом з начальником Ізюмської міської військової адміністрації Валерієм Марченко ознайомив представників Агентства міжнародної технічної експертизи Expertise France та першого заступника міністра охорони здоров’я України Сергія Дуброва з ситуацією в Ізюмській центральній міській лікарні.

Під час візиту французька делегація оглянула масштаби руйнувань, стан наявного медобладнання та поспілкувалася з медперсоналом.

«Плануємо, що це буде не просто лікарня, а міні-містечко. Місце, яке об’єднуватиме в собі кілька відокремлених приміщень з різним спектром медичних послуг відповідно до європейських стандартів. У планах – сервісна установа надсучасного рівня з дотриманням усіх вимог інклюзивності. Сподіваємось на активну та плідну співпрацю», – розповів Михайло Харнам.

Також експерти з технічної допомоги ознайомилися з ескізним проєктом реконструкції Ізюмської центральної міської лікарні Піщанської Богоматері та обговорили черговість завдань.

За словами представників Expertise France, в основі відбудови лікарні має бути доступність її послуг. Щоб люди, які звертатимуться по допомогу, могли її отримати швидко і якісно.

«Саме на безбар’єрному просторі робить акцент благодійна Фундація Олени Зеленської, яка опікується відбудовою лікарні, і особисто начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов», – наголосив Михайло Харнам.

Джерело

Новости Харькова