Під час обстрілів на Харківщині постраждали двоє людей

У регіоні пошкоджені будинки, магазин і церква.

Постраждали двоє чоловіків із Харківського та Чугуївського районів. 

У четвер 18 квітня російські загарбники обстріляли з артилерії та мінометів понад 20 населених пунктів Харківської області, зокрема Ветеринарне, Козачу Лопань і Гатище. З авіації били по Вовчанську, Стрілечій і Боровій, повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

Вовчанську громаду окупанти обстрілювали протягом усього дня. Обстріли розпочалися о 12:15. Загарбники вдарили по Вовчанську з мінометів. Були пошкоджені три цивільні споруди. О 14:00 знову відкрили вогонь по Вовчанську, зафіксовано сім ударів. У місті були пошкоджені сім приватних будинків, будівля благоустрою та машина. Наступний удар стався о 15:10. У місті були пошкоджені вісім приватних будинків і дві господарчі споруди. Постраждав 52-річний чоловік, у нього — уламкові поранення. 

Під час удару о 17:33 у Вовчанську загорівся дах двоповерхової будівлі кафе. За 20 хвилин стався ще один удар, спалахнула церква. О 18:41 Вовчанськ знову обстріляли. Після цього обстрілу загорівся двоповерховий багатоквартирний будинок і господарча споруда. 

Близько опівдня росіяни ударили ракетою С-300 по селу Сороківка у Харківському районі. Унаслідок обстрілу постраждав 45-річний чоловік, пошкоджені Будинок культури та магазини. 

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, минулої доби російські військові атак на Куп’янському напрямку не проводили. 

Як писав KharkovNEWS.info, ворог посилив обстріли Харківщини у порівнянні із минулим роком. Із початку 2024 року російські окупанти здійснили 1106 обстрілів Харківщини, тоді як за весь минулий рік було зафіксовано 3500 ударів.

Джерело

Новости Харькова