Одяг для новонароджених: основні правила вибору

Батьки завжди прагнуть купувати для своїх дітей найкращі речі — найкрасивіші, найякісніші, найзручніші. Але при цьому часто не знають, яким має бути одяг, щоб малюкові в ньому було дійсно комфортно. Якщо ви хочете придбати костюмчики для новонароджених дівчаток або гарні речі для хлопчиків, то заздалегідь розберіться в тому, на що звертати увагу при покупці.

Головні правила вибору одягу для малюків

Купуючи речі для новонароджених, відштовхуватись варто від того, в який сезон народилася ваша дитина. Якщо на вулиці тепло, то достатньо буде кількох боді та легеньких чоловічків. На випадок холодних вечорів варто додатково придбати шкарпетки та легеньку ковдрочку.

Якщо ж ваш малюк народився в холодну пору року, то вам додатково знадобляться ще комбінезончики, причому бажано на флісі, шапочки та тепла ковдрочка або конверт. 

Взуття новонародженій дитині купувати не обов’язково. Над покупкою перших черевичків можна буде замислитися тоді, коли малюку виповниться хоча б шість місяців.

Яким вимогам мають відповідати костюмчики для новонароджених?

Купуючи перші речі для малюка, звертайте увагу на такі моменти:

  • Дитячий одяг має бути виготовлений з натуральних матеріалів. В принципі, це правило актуальне не тільки для новонароджених, але і для дітей старшого віку і навіть дорослих. Натуральні тканини не викликають алергії та приємні на дотик.
  • Деякі мами за традицією віддають перевагу сорочкам та повзункам. Але боді є набагато зручнішими. На відміну від повзунків, вони не мають резинки, яка може давити дитині на животик.
  • Бажано, щоб малюкові ніщо не заважало. Тому беріть речі, у яких замість гудзиків кнопки, а шви виведені назовні. Так ви будете певні, що зовнішний дискомфорт не порушить міцний сон вашої дитини.
  • Для зимових прогулянок на вулиці краще брати конверт, адже з ним немає ризику того, що дитина розкриється та замерзне. Окрім того, якщо малюк заплаче, його можна буде взяти на руки прямо в конверті.
  • Обираючи одяг на літо, постарайтесь не кутати малюка надто сильно. Справа в тому, що новонароджені діти переносять спеку набагато гірше, ніж легку прохолоду. Тому набору легеньких боді вам буде цілком достатньо. Від шапочок та теплих косюмчиків влітку сміливо можна відмовитись.

Новонароджені малюки більшість свого часу проводять в лежачому положенні, тому купуйте той одяг, який буде, в першу чергу, зручним для них. І старайтеся при цьому довіряти тільки перевіреним магазинам, які слідкують за якістю представлених у них товарів та з турботою ставляться до кожного зі своїх покупців.

Джерело

Новости Харькова