На ремонт Дзеркального струменя місто витратить 1,7 мільйона гривень

Аукціон має пройти сьогодні, проте роботи вже розпочали.

У міськраді кажуть, що на шпилі Дзеркального струменя є пошкодження.

29 березня комунальне підприємство «Харківзеленбуд» оприлюднило у системі публічних закупівель ProZorro тендер на ремонт ремонт шпиля у сквері Перемога по вулиці Сумській, 32. Мова йде про Дзеркальний струмінь. На ремонт планують витратити 1 773 831,60 гривні. Про це пише Харківський антикорупційний центр.

Аукціон із цього тендеру має відбутися сьогодні, проте ремонтні роботи вже розпочали. Дзеркальний струмінь огородили та встановили конструкцію, на якій працюють робітники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Дзеркального струменя поцупили світильники

Згідно із тендерною документацією, ремонт шпиля мають завершити до 31 грудня 2024 року. Фірма, яка виграє аукціон, проведе підготовчі роботи (установлення та розбирання зовнішніх металевих трубчастих інвентарних риштувань). Далі у переліку робіт прописано відбивання штукатурки, очищення поверхні фасадів, улаштування основи під штукатурку зі склосітки, поліпшене штукатурення, шпаклювання стін, ґрунтування складних фасадів, фарбування.

Також працюватимуть із деформаційними швами (герметизація), цоколем (очищення гладкої поверхні фасадів та оброблення швів плитки), покриттям горизонтальних поверхонь арок (шпаклювання, ґрунтування та фарбування). Серед інших робіт зазначено протравлення цементної штукатурки нейтралізуючим розчином для захисту металевих поверхонь, герметизація горизонтальних та вертикальних тріщин епоксидною смолою, фарбування олійними сумішами раніше пофарбованих сталевих труб, навантаження сміття вручну та перевезення будівельного сміття (усього планують вивезти дев’ять тонн сміття).

Директор департаменту у справах інформації та зв’язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сідоренко пояснив, навіщо вирішили ремонтувати символ Харкова під час повномасштабної війни.

«Журналісти зараз починають питати — навіщо було розпочинати ремонт візитівки Харкова Дзеркального струменя. Ось фото. Подивіться і самі скажіть — треба, чи ні, чи нехай розвалюється? Бо прильоти у центр міста та спричинена ними вібрація ґрунту (та й часу з останньої реконструкції, які відбулася на початку двотисячних сплило багато) значно позначилися на Струмені!», — написав Сидоренко на своїй Facebook-сторінці.

Фото: Юрій Сидоренко Фото: Юрій Сидоренко Фото: Юрій Сидоренко Фото: Юрій Сидоренко ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, МАФи та покинуті автівки у Харкові планують прибрати за чотири мільйони гривень. Комунальне підприємство «Сучасне місто» оприлюднило тендер.

Джерело

Новости Харькова