На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 428 боєприпасів

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

За дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, розмінування регіону проводиться в посиленому режимі.

На території Харківської області працюють 32 піротехнічні розрахунки ДСНС, 162 сапери та 66 одиниць техніки.

«Піротехніки продовжують розміновувати лінії електропередач, а також приватні домоволодіння та об’єкти критичної інфраструктури. Саперів ДСНС за тиждень залучали 258 разів – було знешкоджено 428 боєприпасів», – повідомив Євген Василенко.

Загалом з 24 лютого 2022 року саперами обстежено 3543 га території, понад 2500 км ліній електропередач. Виявлено та знешкоджено понад 76 551 ВНП.

28 серпня поблизу села Явірське Ізюмського району під час проведення польових робіт підірвався фермерський трактор «Т-150» на протитанковій міні. Транспортний засіб керувався дистанційно, тому жертв та постраждали не було.

Ще один випадок підриву сільськогосподарської техніки стався вже на цьому тижні. В селі Одноробівка Богодухівського району під час проведення польових робіт підірвався трактор «МТЗ 82». Тракторист, який керував колісною технікою, не постраждав.

«Вкотре звертаюсь до усіх жителів Харківської області, фермерів, керівників сільгосппідприємств. Не нехтуйте правилами безпеки при виявленні та поводженні з ВНП, не наражайте на небезпеку інших. Заборонено брати участь у польових роботах, доки сапери не обстежать територію. В разі виявлення будь-яких підозрілих предметів негайно телефонуйте за номерами: «101», «102» та «112», – зазначив речник ГУ ДСНС України в Харківській області.


Джерело

Новости Харькова