На Харківщині 16 підприємців отримали мікрогранти за державною програмою єРобота

Програма єРобота стартувала на Харківщині з 1 квітня. Державний проєкт дає можливість жителям області отримати кошти на відкриття власної справи.

За три місяці на розгляд служби зайнятості подали 222 заяви на отримання мікрогрантів для розвитку власної справи. Також підприємці подали 203 бізнес-плани. Із них винесено 34 позитивні рішення. 16 бізнесменів отримали фінансування на загальну сума понад 3,6 мільйона гривень.

«Впровадження та старт програми на Харківщині допоможе створювати новий бізнес і розвивати старий. До того ж, започаткування нової справи дасть можливість створення нових робочих місць. Це посилить економіку регіону. Надаємо всебічну допомогу підприємцям, які вирішили відкрити власну справу», – розповів заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Гранти надали для відкриття власної справи у сфері краси, ремонту та пошиву одягу, швидкого харчування, виготовлення меблів, прання та хімчистки. Окрім того, жителям області кошти необхідні для відкриття кав’ярні, шоуруму, станції сервісного обслуговування автомобілів, а також для виготовлення і доставки домашньої їжі.

Проект єРобота включає 6 грантових програм:

  • мікрогранти для створення власного бізнесу;
  • гранти для розвитку переробного підприємства;
  • державне фінансування закладки саду;
  • кошти для розвитку тепличного господарства;
  • грант на реалізацію стартапу, у тому числі в сфері ІТ;
  • кошти на навчання ІТ-спеціальностям.

Отримати гранти можуть як підприємці-початківці, так і люди, що вже мають досвід у бізнесі.

Детальну інформацію про роботу програми та перелік документів, необхідний для участі можна переглянути за посиланням.

Джерело

Новости Харькова