На харків’янку, яка «хоче жити дружньо з сусідами», у поліції відкрили справу

Жінка живе в одному з будинків, які постраждали від російської атаки.

Свідки кажуть, що жінка має проросійську позицію.

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо 59-річної харків’янки, яка після обстрілу Харкова говорила на камеру журналістам про те, що «з сусідами треба жити мирно». Жінка мешкає в одному з будинків на Павловому Полі, куди 27 березня росіяни ударили новітньою ракетою на основі ФАБ. У поліції кваліфікували її дії як колабораційна діяльність, адже знайшли свідків, які підтвердили проросійські погляди харків’янки.

«Під час інтерв’ю з журналістами харків’янка заперечувала збройну агресію російської федерації, висловлювалася на підтримку вторгнення на територію України й окупацію частини території держави, а також засуджувала дії української влади… Свідки підтвердили проросійську позицію фігурантки та повідомили про конфлікти з нею на цьому ґрунті», — розповіли у поліції.

Слідчі внесли інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. .

Зазначимо, відеокоментар після обстрілу опублікувала журналістка «СТБ» Марія Малєвська.

Діалог жінки із журналістом:

— А не надо радоваться и кидать туда тоже!

— Чекайте, а 24 лютого зранку по нас прилетіло того, що ми щось туди кидали?

— Девушка, у нас с вами разные взгляды. Я считаю, что с соседями надо жить дружно.

— А давайте ви спробуйте мені відповісти. 24 лютого зранку по Харкову прилетіло через те, що ми запускали туди щось?

— Я не хочу комментировать эту ситуацию, я за то, чтобы жили дружно.

— Ви хоча б собі спробуйте відповісти.

Як писав KharkovNEWS.info, 27 березня росіяни двічі вдарили по Шевченківському району Харкова. Загинув чоловік, постраждали 19 людей, зокрема четверо дітей. Пошкоджені два п’ятиповерхових житлових будинки, один чотириповерховий будинок, три машини, у закладі освіти вибито вікна. Окупанти вперше застосували по Харкову новий вид озброєння, так званий уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас (УМПБ Д-30).

Джерело

Новости Харькова