Мобільні бригади психологів проводять арт-терапію з дітьми у громадах області

19 липня фахівці обласної психологічної служби працювали в смт Слобожанське Чугуївського району. Там провели арт-терапію з дітьми ВПО та багатодітними сім’ями, з дітьми, які перебувають під опікою чи піклуванням, а також із дітьми військовослужбовців.

«З березня цього року при Харківському обласному центрі соціальних служб розпочала роботу психологічна служба як спеціалізоване формування. Це стало можливим завдяки підтримці першої леді Олени Зеленської у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Психологічна допомога надається жителям громад, зокрема, внутрішньо переміщеним особам», – зазначила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

У Слобожанському працювали арт-терапевт, психолог та соціальний менеджер. Вони спілкувалися як з дітьми, так і з батьками.

«З матерями обговорили нагальні питання, які їх турбують у поведінці дітей. Це і тривожність, і страхи, і замкнутість, які виникли у діток через війну. Ми працювали з переселенцями з Ізюмського та Чугуївського районів. Загалом запрошували дітей віком від 5 до 7 років, щоб провести з ними арт-терапію для корекції та стабілізації психоемоційного стану», – розповіла соціальний менеджер Харківського обласного центру соціальних служб Олена Зима.

Нагадаємо, минулого тижня психологічна служба працювала з дітьми в Богодухові. Отримати допомогу психологічної служби можна за номерами: +38 068 071 9929; +38 050 071 9929; +38 063 071 9929 (в будні з 9:00 до 17:00).

Джерело

Новости Харькова