Міжнародні організації планують допомогти у відновленні житла більш як 740 тисячам жителям Харківщини

Про це йшлося під час зустрічі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступника Євгена Іванова, делегації Управління Верховного комісара ООН у справах біженців і представників Кластеру з питань житла та НПТ.

Торік Кластер з питань житла та непродовольчих товарів надав допомогу більш як 60 тисячам жителям Харківської області. Людям надавали набори будівельних матеріалів для відновлення пошкодженого житла, а також дрова для опалювального сезону. Цьогоріч допомогу планують збільшити.

«Ми вдячні за увагу до потреб жителів Харківщини та ту допомогу, яку надають усі міжнародні організації. Спільними зусиллями маємо оперативно ліквідовувати наслідки ворожих ударів по оселям наших жителів – це те що ми маємо робити в перші години після «прильотів». Крім того, наразі триває евакуація цивільного населення із Куп’янщини і маємо потребу у оперативному відновленні місць компактного розташування», – зазначив Олег Синєгубов.

Крім того, в Кластері планують відкрити хаб у Харкові задля посилення роботи.

«Нині наша організація має 4 хаби по Україні. Наразі «Східний» базується у Дніпрі, але в червні ми плануємо запустити ще один саме у Харкові. Сподіваємося на посилення співпраці з обласною адміністрацією та очільниками громад задля ефективного розподілення ресурсів та допомоги цивільному насленню», – додав координатор Кластера з питань житла та непродовольчих товарів Джон Френсіс Вейн.

Джерело

Новости Харькова