Машовець назвав два напрямки на півдні, де ситуація для ворога погіршується

У районі Роботиного ЗСУ “вбили клин” в оборону ворога, в районі Старомайорського справа може дійти до оточення окупантів. Про ситуацію на головному фронті українського контрнаступу повідомив військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Костянтин Машовець.

“Ситуація на Токмацькому напрямку продовжує погіршуватися для противника, – зазначив Машовець в огляді 15 серпня. – Свій тактичний “клин”, який вони вбили в оборону противника між с. Роботине та с. Вербове, передові підрозділи ЗСУ зуміли розширити вже до 5 км фронту та продовжують просуватися із північно-західного боку вже на “траверс” власне с. Вербове”.

Ілюстрація: мапа DeepState

У самому селі Роботине, за даними Машовця, тривають ближні бої, й територія вважається “сірою” – тобто спірною.

“Але, якщо спробувати оцінити ситуацію тверезо та трохи ширше, то становище противника особливо зручним не назвеш… Українські війська вже, по суті, обійшли с. Роботине зі сходу, щобільше – висоти, розташовані на північний схід від села, які вони (ЗСУ – ред.) контролюють, роблять усі спроби противника його утримати… практично марними”, – вважає військовий оглядач.

Проте, командування окупантів, схоже, вважає інакше. Росіяни не відступають, а у Вербовому готуються до завзятої оборони. Що навряд чи допоможе їм, на думку Машовця.

“Як на мене, питання з с. Роботине протягом цього та може наступного тижня може бути вирішене… Принаймні, у мене є певна інформація, яка говорить саме за це… Я, звичайно, не зможу її оприлюднити. Проте можу з цього приводу зазначити, що її характер не допускає двозначного розуміння цього речення”, — написав оглядач.

Також далеко не райдужно для окупантів складається ситуація на Бердянському напрямку.

Ілюстрація: мапа DeepState

“Після відходу з с. Урожайне передові підрозділи 60-ї окремої мотострілецької бригади (омсбр) і 247-го десантно-штурмового полку (дшп) противника закріпилися за закрутом р. Мокрі Яли на північній околиці с. Завітне Бажання… Зліва від цієї позиції, очевидно, підрозділи 136-ї омсбр противника, що добу тому невдало контратакували позиції передових підрозділів ЗСУ на південний захід від с. Старомайорське, явно готуються повторити свої контратакувальні екзерсиси… Причиною такої самогубної наполегливості російських військ, причому саме на цій ділянці, є спроба втриматися на північ від рубежу с. Приютне – с. Старомайорське”, – описав ситуацію аналітик “Інформаційного спротиву”.

Джерело

Новости Харькова