Маляр заявила про звільнення П’ятихаток, за тиждень втрати ворога – 4600

Ілюстрація: мапа DeepState

4600 окупантів убито та поранено за минулий тиждень українського контрнаступу, повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр. Вона проінформувала про звільнення восьми населених пунктів на півдні.

У списку звільнених сіл та селищ – П’ятихатки, за які нещодавно йшли бої.

“У ході двох тижнів наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках за вказаний період підрозділами ОСУВ “Таврія” було звільнено вісім населених пунктів: Новодарівку, Левадне, Сторожеве, Макарівку, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П’ятихатки. У цілому підрозділи на таврійському напрямку просунулися в глибину противника до 7 км. Звільнена на півдні площа складає 113 квадратних кілометрів“, – поінформувала Маляр.

Відео зі звільнених П’ятихаток опублікували в телеграмі Сухопутних військ ЗСУ.

https://www.objectiv.tv/wp-content/uploads/2023/06/IMG_4341.mp4

“Рашисти тікали, кидаючи техніку та боєприпаси”, – відзначили бійці з місця.

Маляр також повідомила, що ворог за минулий тиждень зазнав суттєвих втрат.

“Минулого тижня втрати противника на всіх напрямках склали більше 4600 вбитих та поранених, крім того, нашими оборонцями було взято в полон більше 80 бійців агресора. Також нашими силами оборони було знищено більше 400 одиниць ворожої техніки та озброєння, серед яких – вертольоти, танки, гаубиці, протитанковий ракетний комплекс та багато іншого”, – зазначила заступниця міністра.

Джерело

Новости Харькова