Майже 100 жителів Харківщини придбали нове житло за програмою «єВідновлення»

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

На компенсацію за повністю знищене житло до профільних комісій надійшло 4253  заяви. За ними сформовано 1113 сертифікатів на загальну суму понад 1,61 мільярда гривень. На сьогодні 98 жителів Харківщини вже скористалися сертифікатами та придбали нові оселі на суму 165,1 мільйона гривень. Також було затверджено рішення про надання грошової компенсації для будівництва нового житла на суму понад 2 мільйони гривень. 

«Процес надання компенсацій жителям області за пошкоджене або повністю знищене майно за програмою «єВідновлення» триває. За отриманими сертифікатами заявники вже придбали 84 квартири та 14 приватних житлових будинків у Харківській області. Постійно працюємо над пришвидшенням роботи в цьому напрямку», – зазначив Олег Синєгубов. 

Крім цього, в межах програми «єВідновлення» 16611 заявників отримали компенсацію за пошкоджене майно, на їх рахунки спрямували понад 1,46 мільярда гривень. Ще для 1018 жителів області передали на виплату понад 102 мільйона. Найбільше заяв подали жителі Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів.

Джерело

Новости Харькова