Квіти у Харкові: мерії пропонують висаджувати лише багаторічні

У Харкові продовжується “боротьба за квіти”. Прихильники економії на красі під час війни та любителі прекрасного ведуть дискусії про те, чи потрібні клумби у місті, вже третій рік. Компромісний варіант висунув автор петиції на сайті мерії.

“Пропоную висаджувати у місті, міських парках, скверах і клумбах лише багаторічні квіти, рослини й кущі. Таке рішення мало б багато плюсів. Зокрема, висаджуючи багаторічні рослини, можна зменшити витрати на їхню заміну кожного року, що може призвести до значної економії коштів міського бюджету. Кожен рік у місті витрачається купа коштів на вирощування, висадку декілька разів за сезон та догляд за однорічними квітами. Набагато краще висаджувати багаторічні рослини один рік в одних місцях, наступного року в інших, що зробить місто ще зеленішим. За ними треба буде лише доглядати, а не купляти й висаджувати наново”, – пропонує харків’янин Михайло Тітаренко.

Він навіть запропонував варіанти дизайну для різних локацій у місті. Наприклад, зробити яскравими клумби у Центральному парку та більш монотонними та суворими композиції в саду Шевченка. А також – прибрати яскраве декоративне каміння з клумб.

Серед аргументів Тітаренка – не лише економія та дизайн, а й питання навколишнього середовища.

Джерело

Новости Харькова