Ймовірний учасник вбивства поліцейського на Вінничині вчився у харківському виші

Віталій Василаке за даними ЗМІ вчився у ХНУВС ім. Івана Кожедуба.

У Вінницькій області вбито поліцейського, інший отримав поранення.

Сьогодні, 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль темного кольору.

«В авто були двоє чоловіків. Вони відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний поліцейський, його напарник поранений», — повідомили у поліції Вінницької області.

На території Вінницької та Одеської областей введено поліцейську операцію. Вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину. Орієнтування розіслано до всіх регіональних підрозділів Національної поліції.

Один із учасників нападу на поліцейських — Васілаке Віталій Валерійович. За даними Police Control Ukraine, він навчався у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Віталій Василаке та його батько Валерій Василаке. Фото: Police Control Ukraine

Загиблий — 20-річний рядовий поліції інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (Бершадь) Гайсинського райуправління Максим Зарецький. 

З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора роки служив у секторі реагування патрульної поліції. 

«Без єдиного сина залишились батьки чоловіка. Він був патріотом, надійним товаришем, сумлінним та відданим справі правоохоронцем», — повідомили у вінницькій поліції.

Як писав KharkovNEWS.info, кілеру вручили підозру за спробу вбивства підполковника поліції у Харкові. У Харкові замовили вбивство підполковника.

Джерело

Новости Харькова