ХОВА заплатила 82,3 млн на будівництво фортифікацій фірмі депутата ОПЗЖ

За інформацією: Суспільне Суми.

ХАЦ повідомляє, що до постачання матеріалів для фортифікацій на Харківщині причетна компанія, один із засновників якої – не лише член забороненої проросійської партії, а й має “російський слід”.

За інформацією антикорупціонерів, наприкінці грудня минулого року департамент ЖКГ Харківської ОВА перерахував 82,3 млн грн на будівництво фортифікаційних споруд ТОВ “Слобідська будівельна компанія 1”. Кошти виділили в рамках обласної програми тероборони. За даними Єдиного реєстру публічних коштів, на цю суму у фірми закуплять колючий дріт та канати.

“Щодо компанії ТОВ “Слобожанська будівельна компанія 1”, то вона була заснована в середині листопада 2022 року. Директором фірми вказаний Віктор Лимаренко. Засновниками окрім Лимаренко є Микита Рожков, Андрій Колос, Андрій Строгий та Олександр Сорочинський. Микита Рожков – депутат Харківської райради, який пройшов по списку ОПЗЖ. Він є серед співзасновників ТОВ “Готель Кірофф”,  ТОВ “Майамі менеджмент”, ТОВ “Техноінжиніринг-Харків” тощо. Варто відзначити, що серед засновників ТОВ “Готель Кірофф” ще на початку 2022 року була Світлана Рожкова, яку аналітична система YouControl показує як громадянку рф“, – повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

Новости Харькова