Харківщину відвідали делегації Посольств Канади та Швеції

Зустріч відбулася за участі начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, його заступника Євгена Іванова та Харківського міського голови Ігоря Терехова.

Під час зустрічі з Надзвичайними та Поважними Послами країн, що надають фінансування Фонду «Партнерство задля стійкості України» підіймали питання відновлення Харківщини, особливо на деокупованих територіях.

«Посилення обороноздатності регіону та відновлення постраждалих і деокупованих територій – наразі наші пріоритетні завдання. Кожна атака ворога на нашу область створює нові виклики. Утім, спільними зусиллями ми усуваємо наслідки ударів», – зазначив Олег Синєгубов.

Крім того, під час зустрічі обговорили поточну ситуацію в регіоні та наслідки однієї з наймасованіших ракетних атак на об’єкти критичної інфраструктури області, що сталася 22 березня.

«Попри непросту ситуацію, ми особисто висловлюємо свою солідарність та підтримку. Ми продовжуватимемо працювати над допомогою Україні не лише військовою підтримкою, але і відновленням, гуманітарною допомогою», – сказала Надзвичайна і Поважна Посол Канади в Україні Наталка Цмоць.

Також під час зустрічі обговорили подальшу роботу у напрямку відновлення комунікацій та критичної інфраструктури Харківської області, що зазнала руйнувань внаслідок атак російських окупантів.

«Я дуже радий бути тут, у Харкові, і бачити що попри знеструмлення, системні атаки на ваш регіон, обласний центр продовжує функціонувати, місцева влада працює та докладає зусиль задля відновлення об’єктів критичної інфраструктури», – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні Мартін Оберг.

Джерело

Новости Харькова