Головні новини Харкова 2 квітня: перспективи електротранспорту, удари КАБ

Основні новини доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

12:13

Офіційно: у Харкові в’їзд Трінклера став Джуса, а вулиця Бакуліна – Єніна

У Харкові перейменували 18 топонімів, назви яких пов’язані з РФ. Відповідне розпорядження підписав мер міста Ігор Терехов.

Про це повідомили у Харківській міськраді. З новими назвами можна ознайомитись тут.

11:20

Наслідки обстрілу села Липці показали правоохоронці

За даними Харківської обласної прокуратури, армія РФ вдарила по населеному пункту 2 квітня близько 3:00.

«Під ударами ворога опинилась цивільна інфраструктура. У населеному пункті пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди, магазини та складські приміщення», – додали в прокуратурі.

Слідчі розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 ККУ).

11:14

У Міненерго проінформували про поточну ситуацію з електропостачанням у Харкові

Погодинні графіки застосовувалися у місті минулої доби, відключення передбачаються і на поточну добу, повідомили у Міненерго.

«Енергетики заживили населений пункт, який був знеструмлений з початку бойових дій. Без електропостачання залишаються 15,2 тисячі абонентів у 61 населеному пункті», – додали в міністерстві.

Також, у Міненерго розповіли, що у Харкові з підозрою на отруєння чадним газом шпиталізували двох людей.

09:49

У Харкові немає можливості запустити електротранспорт у повному обсязі – Терехов

“На жаль, ворог дуже серйозно зруйнував енергетичну інфраструктуру міста. Ми подаємо електропостачання до житлових будинків, у райони міста Харкова за певним графіком, який ми отримуємо від Харківобленерго. Вони намагаються витримувати цей графік відключення. Так, є певні труднощі з цим, але в основному цей графік витримується”, – сказав мер Харкова Ігор Терехов в етері нацмарафону. Детальніше.

скриншот08:31

Синєгубов повідомив про наслідки обстрілів Харківської області

Начальник ХОВА Олег Синєгубов поінформував: під ударами артилерії було близько 15 населених пунктів. Є поранені – дві жінки в Куп’янську та Вовчанську. Близько 16:40 був “приліт” по Липцях, а вранці 1 квітня росіяни вдарили С-300 по Люботину.

08:13

Удари КАБ по Харківщині: дві жінки поранені, є руйнування

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко поінформував про наслідки обстрілів Харківської області. Минулої доби — особливо багато ударів КАБ. Так, тричі протягом доби під обстрілами РФ були Куп’янськ та Вовчанськ. У Куп’янську поранення отримала цивільна жінка, 1966 року народження. Пошкоджені будинки та будівля навчального закладу. У Вовчанську поранення дістала 27-річна жінка. Також КАБ скидали на Вовчанські Хутори та Чернещину. Детальніше.

07:27

Генштаб повідомив про авіаудари по семи населених пунктах Харківщини

Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні 2 квітня повідомив, що протягом доби в Харківській області під авіаударами були населені пункти: Козача Лопань, Вовчанськ, Охримівка, Куп’янськ, Садове, Табаївка та Чернещина.

Штурмових дій на Куп’янському напрямку не було.

07:16

Вночі тривогу оголошували один раз

Ніч у Харкові пройшла відносно спокійно. Повітряну тривогу оголошували з 02:23 по 03:33. Повітряні сили ЗСУ попереджали про активність російської тактичної авіації.

Над територією України знову кружляли “шахеди”. Цього разу об’єктом їхньої “особливої ​​уваги” став Дніпро та Дніпропетровська область. За даними Генштабу ЗСУ, дев’ять із 10 безпілотників збили.

Джерело

Новости Харькова