Головні новини Харкова 17 квітня: ввели обмеження електропостачання

Фото: Василь Голосний

Основні новини доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

12:13

Правоохоронці показали наслідки обстрілів Харківщини

«16 квітня близько 23:30 російські військові завдали удар по селищу Борова. Пошкоджено житлові будинки, адміністративні будівлі, магазини. За попередніми даними, по місту ворог випустив УМПБ. Також вчора під ударами з боку російської армії було селище Золочів. Близько 14:15 окупанти завдали авіаудари по населеному пункту: зазнали пошкоджень нежитлові будівлі та приватні домоволодіння. Отримали поранення двоє людей: 49-річний чоловік та 57-річна жінка. Вже о 22:20 окупанти здійснили повторний удар з авіації по селищу Золочів. Частково пошкоджено житлові будинки», – повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі розпочали досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 ККУ).

12:08

Нові пошкодження, збільшені графіки: ситуація зі світлом на Харківщині

За даними Міністерства енергетики України, в регіоні – нові пошкодження електромереж у 5 населених пунктах. В області знеструмлені близько 21 тисячі точок обліку.

«Зранку на Харківщині збільшені графіки відключень. Причина – зростання споживання через похолодання. Одночасно знеструмлено близько 251 тисячі споживачів», – додали в НЕК «Укренерго».

10:48

Харківський курсант врятував дитину, яку мати кинула в річку у Вінниці

Курсант Харківського національного університету внутрішніх справ Артем Макаров урятував життя дитини, повідомила пресслужба вишу. Історія сталася у Вінниці. Курсант, йдучи містом, почув дитячий крик, а потім побачив, як жінка кинула дитину в річку Південний Буг. Хлопець стрибнув у холодну воду та витягнув дитину, а також надав їй першу допомогу. Хлопчика відправили до лікарні із сильним переохолодженням. А його 40-річну матір затримали. Наразі триває слідство.

Фото: ХНУВС09:57

Що сталося з електрикою в Харкові: у Міненерго повідомили подробиці

“Через технічні причини відключалася повітряна лінія на Харківщині, внаслідок чого знеструмились високовольтні підстанції та повітряні лінії, які живлять побутових споживачів Харкова та області. Протягом двох годин споживачів було заживлено. Вночі знову були короткочасні аварійні відключення високовольтних ліній у Харківській області – триває відновлення електропостачання споживачам”, – поінформувала пресслужба Міненерго.

08:32

За добу на Харківщині – двоє постраждалих від обстрілів, виникли дві пожежі

Начальник ХОВА Олег Синєгубов та ГУ ДСНС України в Харківській області повідомили про наслідки обстрілів регіону за добу. За даними Синєгубова, ударів по Харкову не було, є двоє постраждалих – у Золочеві людей контузило після скидання КАБ. Ворог бив по Харківській області керованими авіабомбами, з РСЗВ та артилерії.

У ДСНС доповнили: за добу на Харківщині через обстріли виникли дві пожежі: у Золочеві та Козачій Лопані. Детальніше.

07:41

На Харківщині ввели додаткові обмеження електропостачання – обленерго

“У Харкові застосовуються графіки погодинних відключень, які були оприлюднені напередодні. У Харківській області окрім погодинних відключень уведено додаткові обмеження електропостачання для усунення наслідків аварійної ситуації“, – поінформувала вранці 17 квітня пресслужба АТ “Харківобленерго”.

07:28

Армія РФ завдала авіаударів по шістьох населених пунктах Харківщини — Генштаб

“Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Золочів, Веселе, Волохівка, Глушківка, Колісниківка, Берестове Харківської області”, – повідомив у ранковому зведенні 17 квітня Генштаб ЗСУ.

Штурмових дій на Куп’янському напрямку не було.

07:18

Тривога вночі тривала дві години

Минулої ночі у Харкові та області була затяжна повітряна тривога. Її оголосили о 22:54. Повітряні сили ЗСУ попередили про активність ворожої тактичної авіації.

Начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник закликав мешканців регіону не залишати укриття до відбою.

Відбій дали о 00:53. У Харкові вибухів не було.

Джерело

Новости Харькова