Головні новини Харкова 10.02: атака “шахедів”, масштабна пожежа, загиблий

Основні новини доби – у хроніці МГ «Об’єктив». 

06:14

Двох людей ушпиталили після атаки «шахедів» на Харків

Як повідомили у ГУ Нацполіції в Харківській області, з опіками 1-2 ступеня ушпиталили 45-річного чоловіка, а також 61-річну жінку, яка надихалася чадним газом.

«Внаслідок влучання російських «шахедів» одна людина загинула. Тіло вилучили рятувальники зі згарища. Рятувальники продовжують приборкувати вогонь, який знищує приватні будинки. Евакуйовано 50 осіб, у тому числі двоє дітей. Вогнем пошкоджено і знищено щонайменше 14 приватних будинків», – додали в поліції.

https://www.objectiv.tv/wp-content/uploads/2024/02/Paramediki.mp4

Відео: ГУНП в Харківській області

2:05

Атака «шахедів» на Харків: загиблий та особа з важкими опіками у лікарні

Росіяни атакували Харків «шахедами» з території Бєлгородської області, повідомив керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Близько 23 години три БпЛА «Шахед» влучили в об’єкт критичної інфраструктури, який розташований у Немишлянському районі Харкова. Цей об’єкт був зруйнований, наслідок чого виникла масштабна пожежа, яка охопила приватний сектор, розповів Фільчаков. Наразі врятовано 4 особи, 50 евакуйовано.

Знайшли тіло однієї загиблої особи.

«Внаслідок цієї пожежі зруйновано близько 15 приватних житлових будинків, де мешкали цивільні люди. Постраждала на даний час одна особа, вона отримала важкі опіки – 40%, на даний час ця особа доставлена до обласної клінічної лікарні. Крім того, пошуково-рятувальні заходи на даний час ще тривають, можливо, кількість постраждалих збільшиться», – зазначив Фільчаков.

https://www.objectiv.tv/wp-content/uploads/2024/02/IMG_5155.mp4

14 приватних будинків палають у Харкові через удар «шахеда» – Терехов

Російські БПЛА поцілили АЗС, внаслідок чого загорілася приватна забудова, повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

«Ворожі шахеди вдарили по АЗС – внаслідок цього влучання розлилося пальне, горять 14 приватних житлових будинків. Площа пожежі 3 700 м². Евакуйовано 50 харківʼян, серед яких двоє дітей. ДСНС продовжують боротьбу з вогнем і пошук можливих постраждалих людей. На місці також працюють усі відповідні комунальні служби», – розповів Терехов.

https://www.objectiv.tv/wp-content/uploads/2024/02/IMG_2699.mp4

Джерело

Новости Харькова