Ексректору харківського вишу оголосили підозру

Ректор влаштував до вишу знайому та платив їй зарплатню.

За два роки жінці, яка не ходила на роботу, сплатили майже 250 000 гривень зарплатні.

Слідчі оголосили підозру колишньому ректору одного з вишів Харкова. За даними слідства, у листопаді 2019 року, ще перебуваючи на посаді, ректор придумав схему незаконного отримання грошей. Він працевлаштував до вишу знайому. На роботу жінка не ходила, проте зарплатню їй нараховували. Схема діяла до кінця 2021 року. За цей час жінка встигла незаконно отримати майже 250 000 гривень.

«Ректор безпідставно підписував документи на отримання заробітної плати знайомій. Крім того, посадовець взагалі не мав права працевлаштовувати жінку на посаду, тому що вона не надала жодних документів, які підтверджують у неї наявність вищої освіти», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру ректору сформували за ч. 3 ст. 191 (зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Наразі ухвалюють питання про обрання ректорові міри запобіжного заходу.

Як писав KharkovNEWS.info, директору харківської лікарні загрожує 12 років тюрми за нарахування «вірусних» премій. Чоловік нараховував собі доплати для медиків, які лікували пацієнтів із коронавірусом.

Джерело

Новости Харькова