Аналізатор сечі: для чого потрібен та як вибрати 

Для визначення стану організму пацієнтам часто призначають аналіз сечі. Для швидкого й точного його проведення в лабораторіях використовують аналізатор сечі — оптоелектронний пристрій, який зчитує інформацію з сенсорних областей сечових тестових смужок. Він дає можливість виявити в біологічних зразках білкові з’єднання, лейкоцити, глюкозу, мікроальбумін, креатинін, жири й жироподібні речовини, електроліти та ін. У процесі дослідження проводяться обчислення оптичної щільності суміші речовин, які реагують між собою.

Аналізатор значно спрощує роботу лабораторії. Тому важливо підібрати модель, яка найбільше буде відповідати потребам конкретної медичної установи.

Чому потрібно купити аналізатор сечі

Принцип роботи пристрою простий. Тестова смужка змочується в біологічному зразку, після чого поміщається у вхідний отвір апарата. Результат проведеного дослідження подається в роздрукованому вигляді й містить всю інформацію про якісний і кількісний склад рідини. До головних переваг аналізатора сечі варто віднести:

  • простоту та зручність в експлуатації;
  • суттєву економію часу, необхідного для проведення дослідження;
  • виключення помилки лаборанта;
  • швидкий результат аналізу;
  • високу точність визначення великої кількості параметрів;
  • збереження в пам’яті результатів досліджень.

З появою автоматичних та напівавтоматичних аналізаторів сечі стало можливим оперативне отримання більш точних даних та виявлення навіть незначних відхилень у складі досліджуваної рідини. Такий пристрій знадобиться для роботи як малих, так і середніх лабораторій. Він швидко окупається.

Види аналізаторів сечі

Аналізатори сечі бувають двох видів:

  • Напівавтоматичні. Ці пристрої, як правило, мають невеликі розміри, можуть працювати як від мережі, так і автономно (за допомогою батарей). Вони не потребують додаткового спеціального обслуговування, не вимагають тривалої підготовки до роботи, виводять результати виконаного аналізу на дисплей.
  • Автоматичні. Дають можливість провести в короткий термін повне автоматизоване дослідження сечі. При цьому суттєво підвищуються надійність та точність виконаного аналізу. Сам процес досить простий. Достатньо помістити тест-смужку в автоподавач, який завантажить її у вимірювальний модуль. Там дуже швидко виконується сканування смужки. Після виведення результату на монітор вона відправляється в контейнер для відходів.
  • Яку модель краще обрати? Все залежить від поставлених цілей та виділеного бюджету.

    Що ще врахувати при виборі аналізатора сечі

    Вибираючи пристрій, необхідно звернути уваги на його продуктивність. Чим вона вища, тим більше можна провести досліджень за певний проміжок часу. Особливо цей показник важливий для великих лабораторій. Варто також врахувати, які є вбудовані мови, що визначить, наскільки легко спеціалістам вдасться працювати з обладнанням. Інтерфейс повинен бути інтуїтивно зрозумілим.

    Купувати пристрій потрібно в офіційного дистриб’ютора. У цьому разі можна отримати гарантію на обладнання.

    Джерело: сайт medigran.com

    Джерело

    Новости Харькова